Economie

Compania românească UTILBEN a intrat în TOP 5 furnizori de utilaje de construcții (P)

Compania românească UTILBEN, cu sediul central în Cluj-Napoca, a obținut rezultate financiare excepționale în 2023, ceea ce i-a permis să ajungă între primii 5 furnizori de utilaje de construcții din țara noastră.

Grupul UTILBEN a înregistrat o creștere a veniturilor cu 26% față de anul precedent, respectiv o cifră de afaceri de 27,96 de milioane de euro, și a devenit astfel unul dintre liderii pieței de utilaje de construcții din România.

UTILBEN este o organizație înființată în urmă cu 18 ani de către soții Ruben și Oana Marian. Echipa UTILBEN este formată din 120 de angajați, iar compania are 4 sedii în Cluj, București și Iași. Anul trecut, dezvoltarea organizației a fost prioritară, astfel că 60 de profesioniști s-au alăturat echipei. În fond, investiția în angajați face parte din cultura organizațională UTILBEN, cu accent pe dezvoltare personală.


Activitatea Grupului UTILBEN constă în furnizarea de echipamente agricole și de construcții, noi și second-hand, închirierea de utilaje, ateliere de service, flotă de service mobil, tehnologie, atașamente, piese de schimb, finanțare și consultanță. Site-ul www.utilben.ro cuprinde peste 30.000 de produse, de la utilaje, la atașamente și piese de schimb.

Anul trecut, UTILBEN a donat 180.000 de euro pentru susținerea financiară a 20 de organizații umanitare, filantropice, sportive, de ucenicie și din sfera educației. În plus, Grupul UTILBEN a susținut diferite asociații prin intermediul Formularului 230, prin redirecționarea către acestea a 3,5% din impozitul pe venit. Nu în ultimul rând, echipa UTILBEN a participat la 5 acțiuni de voluntariat, cu ocazia zilei companiei.


Anul 2023 a fost generos pentru industria din România, mai ales dacă luăm în calcul că s-au vândut aproximativ 3.800 de utilaje de construcții. Și volumul lucrărilor de construcții industriale este un indice prevalent pentru economia țării noastre datorită creșterii cu 14% față de aceeași perioadă a anului precedent.
 

Pentru informații complete privind activitatea Grupului UTILBEN în anul 2023, accesați www.utilben.ro/article/raport-de-sustenabilitate-2023.

Ultimele Stiri
abonare newsletter