Economie

Care sunt tendințele imobiliare la începutul sezonului estival? Prețurile ajung și la 600 de euro/lună.

Finalul de an universitar este o oportunitate pentru proprietarii clujeni de imobiliare pentru a crește prețurile. Ei nu sunt constrânși nici de componenta temporală și nici de cea economică, având în vedere festivalurile mari ce au loc pe perioada verii. Ei reușesc să dea apartamentele pe o perioadă de câteva zile la prețul chiriei pe o lună.

Care sunt tendințele imobiliare la începutul sezonului estival?/Foto: monitorulcj.ro. Care sunt tendințele imobiliare la începutul sezonului estival?/Foto: monitorulcj.ro.

 

 


Un agent imobilar dn Cluj îi sfătuiește pe cei ce-și caută un acoperiș deasupra capului în această perioadă să-și găsească și să semneze contractul înainte de perioada festivalurilor, dacă doresc să economisească o sumă de bani însemnată.

 


„Dacă urmărești să salvezi o lună, două de chirie și să te muți doar din septembrie în apartamentul pe care l-ai închiriat pe termen lung, riști să pierzi de cealaltă parte, că dacă mergi la Untold, dai banii de o chirie pe 4-5 nopți. Un sfat, dacă lumea vrea să meargă și la festivaluri anul ăsta, mai bine să-și caute din timp. Vorba aia, ce câștigi la pod, nu trebuie să dai la vamă”, a declarat el pentru monitorulcj.ro.

După perioada Untold-ului, se găsesc cele mai bune oferte pentru că înainte, proprietarii vor să capitalizeze cât mai mult oportunitatea.


Mai este rentabil pentru studenți să stea singuri?

„O garsonieră sub 275 de euro nu prea mai găsești să fie ok. Mai apar ele și sub banii ăștia, dar zonele nu sunt tocmai bune din punct de vedere al accesibilității. O medie aș putea să o notez la un 300, 300 și puțin de euro, ceva să fie cât de cât decent. (...) dacă ești singur și poți să te descurci cu spațiul e ok și așa. Ai posibilitatea să împarți chiria cu altcineva, dacă sunteți 2-3 care-și caută chirie. Dacă e să împarți așa la 3 dormitoare 600 de euro, pe cameră vine 200 de euro. Dacă e să-ți iei o garsonieră, bați către 300. Tot ieși în câștig dacă ai împărți chiria cu cineva”, a explicat agentul imobiliar.

CITEŞTE ŞI
Prețurile locuințelor din UE, creștere moderată în ultimul an. Avans substanțial al prețurilor în Europa de Est. Care e situația în România?

Apartamentele cu 2 camere decomandate se dau ca pâinea caldă

Marea majoritate a chiriașilor din Cluj sunt studenți, cu job sau fără, dar studenți. Acest lucru face apartamentele decomandate o raritate pe piața de imobiliare clujeană. 


„Toți urmăresc să împartă chiria cu cineva, (...) cele mai cerute au fost decomandate. De exemplu anul trecut nu prea au fost apartamente pe piață cu 2 camere decomandate, atunci au fost situații în care două fete au făcut un compromis, una dintre ele să stea în living cu bucătăria și cealaltă în dormitor”, a declarat agentul imobiliar.

Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul se află abia pe locul 5 la tranzacțiile imobiliare din 2023. Vânzările de apartamente, în scădere la final de an.

Peste 70% dintre românii care îşi caută o locuinţă preferă apartamentele

Ultimele Stiri
abonare newsletter