Economie

Azi sunt prezentate proiectele de succes finanţate în Transilvania de Nord

<p />Nu mai puţin de 12 proiecte de succes, cofinanţate din fonduri europene în Regiunea Transilvania de Nord, vor fi prezentate publicului astăzi, în cadrul ediţiei a patra a Forumului Regional al Oportunităţilor Europene.

Evenimentul este singurul târg regional dedicat programelor şi proiectelor cofinanţate din fondurile structurale pentru perioada 2007-2013 în Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord). „Forumul Regional al Oportunităţilor Europene 2011” se desfăşoară pe parcursul a trei zile, în perioada 13-15 aprilie, în cadrul târgului Universitaria, la Expo Transilvania. La lucrările de astăzi din cadrul Forumului sunt aşteptaţi circa 100 de participanţi. Evenimentul se desfăşoară între orele 13.30 – 17.00, la sala Workshop de la Expo Transilvania.

“În cadrul Forumului, beneficiarii de fonduri vor face schimb de bune practici în ceea ce priveşte proiectele finanţate în Transilvania de Nord. Scopul este promovarea acelor proiecte care vor produce o dezvoltare reală, pe termen lung, a regiunii noastre şi multiplicarea acestora la nivelul altor judeţe sau regiuni din România şi chiar Europa”, explică reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Vest. Printre cele 12 proiecte prezentate se numără şi cel al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca - „Laborator de Testare, Cercetare şi Certificare a Motoarelor cu Ardere Internă ce Funcţionează cu Biocombustibili”.


În zilele de joi şi vineri, la standurile structurilor regionale va avea loc „Bursa de contacte”, o platformă de informare incluzând distribuirea de materiale informative despre programe şi proiecte dar şi despre Uniunea Europeană, instituţiile sale, politici şi valori europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter