Economie

Primăria caută investitori pentru aquapark

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/14_ziua/08-strand-sun-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Valoarea investiţiei ce se va realiza în zona ştrandului Sun va fi de 43,7 milioane de lei.

Primăria clujeană va lansa săptămâna aceasta licitaţia pentru realizarea primului aquapark din oraş, în cartierul Grigorescu. Procedura de achiziţie se va face prin dialog competitiv, criteriul de atribuire fiind cea mai bună ofertă economică.

 


Valoarea totală estimată a investiţiei este de 43,7 milioane de lei, iar timpul de execuţie a fost fixat la maxim doi ani. Cerinţele minime de calificare solicitate ofertanţilor prevăd o cifră medie de afaceri pentru anii 2007-2009 de minim 50 de milioane de lei. O altă condiţie ţine de îndeplinirea în ultimii cinci ani a unui contract prin care să se fi executat lucrări similare celor cuprinse în caietul de sarcini. “Prima etapă a dialogului competitiv va fi preselecţia în care se vor analiza criteriile de calificare ale firmelor participante. Apoi va urma etapa dialogului, în care se va discuta cu fiecare candidat în parte modul în care soluţia preliminară corespunde solicitărilor. A treia etapă va fi evaluarea ofertelor finale şi alegerea unui câştigător”, a precizat primarul Sorin Apostu.

 


Minim două bazine

 


Terenul din zona actualului ştrand Sun din cartierul Grigorescu, unde se va construi aquapark-ul, va fi concesionat unui investitor privat pe o perioadă de 49 de ani. Principalele lucrări care se vor realiza sunt: o construcţie pentru adăpostirea ştrandului acoperit, bazin de înot, terenuri de sport, spatii de cazare, spaţii de alimentaţie publică, spaţii comerciale şi amenajări exterioare - plajă, loc de joacă, spaţii verzi plantate, parcări auto.

„Noi am propus o serie de amenajări care pot fi suplimentate. Ca şi condiţie obligatorie am propus construirea a două bazine, unul acoperit şi unul în aer liber, dar sigur că investitorul va putea să facă mai multe”, a subliniat primarul Clujului.


Bazinul acoperit va fi funcţional pe tot parcursul anului. În ceea ce priveşte circulaţiile pietonale din interior, acestea vor fi realizate prin alei pavate care urmăresc o legătură cât mai eficientă între obiectivele existente şi cele propuse pe amplasament (aquapark, terenuri de sport, discoteca “Sun”, parcare).

 


Garanţie de 400.000 de lei

 

La semnarea contractului de concesiune, concesionarul va constitui o garanţie de 400.000 de lei, care în cazul nerespectării termenelor contractuale asumate (de maxim doi ani pentru proiectare şi execuţie complex de tip aquapark) se va reţine de către Primărie. Legat de punctaj, primarul Sorin Apostu a menţionat că soluţiile pentru energia alternativă vor primi 10 puncte, 20 de puncte se vor da pentru soluţia tehnică, iar cele mai multe puncte vor fi acordate pentru partea de preţ şi durată de execuţie.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter