Economie
Specialiştii clujeni în industria alimentară au asociaţie
<p>Mai mulţi specialişti din Cluj în industria alimentară şi-au înfiinţat o asociaţie.</p> <p />
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a fost recent gazda şedinţei de înfiinţare a filialei Cluj a Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România (ASIAR). 30 de experţi din domeniu, cadre didactice universitare şi preuniversitare au participat la şedinţa de fondare a ASIAR Cluj, în faţa unui amfiteatru plin de studenţi. Adunarea de înfiinţare a ASIAR Cluj a avut loc la Institutul de Ştiinţele Vieţii şi a fost prezidată de prof. dr. Petru Alexe (foto), preşedintele ASIAR, decan al Facultăţii de Industrie Alimentară din Galaţi, şi de prof. dr. Sevastiţa Muste, prorectorul USAMV Cluj-Napoca. În urma adunarii generale, preşedinte al filialei Cluj a ASIAR a fost desemnată prof. dr. Carmen Socaciu iar vicepreşedinte a fost numită conf. dr. Dorin Tibulcă.
ASIAR Cluj îşi propune să fie o voce importantă a experţilor în domeniu industriei alimentare. „Foarte multe voci neexperimentate îşi spun punctul de vedere în spaţiul public referitor la industria alimentară iar vocea specialiştilor lipseşte. ASIAR doreşte să ofere expertiză sa în acest sens iar vocea sa autorizată să devină publică. Pregătirea şi expertiza componenţilor asociaţiei este certă”, a explicat Petru Alexe.