Economie

Scade ratingul Société Générale şi Crédit Agricole

<p />Moody's a retrogradat miercuri ratingul Société Générale şi Crédit Agricole pentru datoriile pe termen lung şi depozite, cu o treaptă, citând expunerea lor la datoria Greciei.

Société Générale este prezentă în România prin BRD, iar Crédit Agricole prin divizia elenă Emporiki Bank.

Ratingul Société Générale a fost revizuit în scădere de la “Aa2” la “Aa3”, iar perspectiva este în continuare negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Moody's anticipează că impactul asupra calificativului de soliditate financiară va fi limitat la o singură treaptă.


Pentru Crédit Agricole, ratingul pentru datorii pe termen lung şi depozite a fost redus de la “Aa1” la “Aa2” , iar cel privind soliditatea financiară de la “C+” la “C”.

Acţiunile celor două bănci franceze au fost afectate de turbulenţele de pe burse din ultima perioadă, Société Générale fiind lovită cel mai puternic. Banca a pierdut aproape jumătate din valoarea de piaţă de la 1 august, respectiv 48%, în timp ce titlurile Crédit Agricole au coborât cu 35%.


Société Générale a anunţat, luni, un plan de reducere a costurilor şi vânzare a unor active în valoare de peste 4 miliarde euro, pentru consolidarea capitalului, transmite Reuters. Planul include şi reducerea de posturi în activităţile sale din Rusia, România, Polonia şi Egipt. Luna trecută, Societe Generale a anunţat că profitul său net a scăzut în trimestrul doi din 2011 cu 31%, la 747 milioane de euro.      A.T.

Ultimele Stiri
abonare newsletter