Economie

Românii fac compromisuri la muncă pentru bani

<p />Comportamentul şi conştiinţa etică în rândul angajaţilor sunt alterate, conform rezultatelor unui sondaj efectuat de BestJobs asupra a 4.250 de utilizatori.

Jumătate dintre românii chestionaţi de BestJobs au recunoscut că sunt dispuşi să facă compromisuri în schimbul unui pachet salarial motivant.

Fidelitatea majorităţii angajaţilor faţă de companie se regăseşte şi în refuzul de a dezvălui secrete despre firmă pentru bani – 82% dintre respondenţi au declarat că nu tolerează un asemenea comportament neetic, în timp ce 2% au vândut deja informaţii, iar 3% au plănuit deja o astfel de tranzacţie.


La întrebarea “Ai lucra pentru o companie despre care crezi că nu acţionează etic?”, 53% dintre angajaţi au declarat că nu, pentru 11% etica nu prezintă un rol la fel de important precum banii, 10% ar accepta jobul, dar ar încerca să aducă o schimbare, iar 26% ar lucra pentru o astfel de companie, doar dacă nu ar fi alte joburi disponibile.

În topul criteriilor în funcţie de care românii îşi aleg locul de muncă se regăseşte, cu 30 de procente, viziunea clară de dezvoltare a companiei şi cu 22 de procente condiţiile de muncă impresionante, care sa le asigure angajaţilor un anumit confort.


BestJobs.ro găzduieşte peste 2.100.000 de CV-uri în baza de date şi are peste 70.000 de companii client.    A.T.

Ultimele Stiri
abonare newsletter