Economie

Târg de produse tradiţionale

<p />Timp de trei zile, clujenii sunt invitaţi în parcarea hipermarketului Cora pentru a treia ediţie a târgului „Produs de Cluj”.

Târgul este organizat de Asociaţia Produs de Cluj şi se va deschide oficial astăzi la ora 18.00. Până duminică producători şi meşteri populari din judeţ, alături de ansambluri folclorice şi interpreţi vor oferi publicului produse tradiţionale şi momente folclorice de pe malul Someştului.  În această seară vor fi prezente ansamblurile Datina-Turda, Mociu şi Kalaka alături de orchestra profesionistă Cununa Transilvană, care vor susţine un spectacol folcloric. În cadrul târgului vor fi organizate 60 de standuri cu peste 100 de expozanţi, printre care Asociaţia Meşterilor Populari, Asociaţia Artizanul Dej, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, diverşi producători de legume, fructe şi flori din Turda, Râşca, Jucu, Apahida precum şi micii producători de brânzeturi şi produse tradiţionale din carne. Totodată, în cadrul târgului vizitatorii vor putea degusta şi achiziţiona miere de albine, sucuri naturale, must, diverse ceaiuri şi tincturi, uleiuri presate la rece, pâine de casă sau palaneţe etc. Vor participa, de asemenea, cu produsele proprii, companii de renume din judeţul Cluj precum Ursus, Prodvinalco, Clujana, Napolact, Comlact, Mip Prodcom, Cosmfan, Bonas.

Pe perioada târgului vor fi peste 20 de ore de program artistic, în care vor dansa şi vor cânta ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară renumiţi, printre care Aurel Tămaş, Traian Ilea şi Valeria Codorean, Cornel Borza, Sava Negrean Brudaşcu, Cristian Pomohaci, spectacole interactive de păpuşi, ateliere de sculptură în fructe şi legume pentru copii, etc.


În urma participării gratuite la tombola organizată în cadrul târgului, vizitatorii vor avea şansa de a câştiga unul dintre cele câteva zeci de coşuri cu produse de Cluj din gama celor care fac obiectul manifestării.

“Sperăm ca un număr cât mai mare de clujeni şi nu numai să profite acum, în plin sezon al aprovizionărilor de toamnă şi al conservelor de legume şi fructe pentru sezonul rece, de oportunitatea pe care o creăm, de a participa la această manifestare care este pe punctul de a deveni o tradiţie. Vizitatorii vor avea pe de o parte şansa de a gusta şi achiziţiona la preţuri decente produse locale şi tradiţionale de cea mai bună calitate direct de la producători dar şi de a lua parte la evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter