Economie

Câți bani a cheltuit regiunea de Nord-Vest a țării pentru dotarea spitalelor, pe timp de pandemie?

Ministerul Sănătății a publicat harta investițiilor, din fonduri europene, pentru dotarea spitalelor din România, pe timpul pandemiei.

 

 


Ministerul Sănătății a publicat harta investițiilor ce au fost făcute, în ultimul an, pentru dotarea spitalelor din România. Din aceasta reiese că 2,7 miliarde lei, din fonduri europene, au fost alocați în ultimul an pentru dotarea spitalelor din România, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Cheltuieli pe timp de pandemie

Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, a asigurat, în perioada 15 mai 2020 – 15 mai 2021, finanțări în valoare de 2,7 miliarde lei pentru spitale și centre sociale din România, pe fondul provocărilor apărute în urma pandemiei de COVID-19.


În cadrul apelurilor dedicate, în perioada menționată, MIPE a semnat cu beneficiarii din sectorul medical 169 de contracte de finanțare, la nivelul întregii țări.

Cheltuieli în Nord-Vest

Cheltuielile au fost împărțite pe 8 regiuni, dintre care 3 sunt în Nord și centrul țării, cuprinzând zone precum Cluj-Napoca, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Alba-Iulia, Mureș, și altele.


În regiunea 6, ce cuprinde Nord-Vestul țării, sunt incluse: Cluj-Napoca, Bistrița-Năsăud, Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu-Mare.

În regiunea 6, proiectele contractate au fost 28 la număr, cheltuindu-se 397,4 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter