Educație

Vești bune pentru studenți! Universitățile nu mai pot majora taxele în timpul ciclului de studii.

Universitățile nu mai pot majora taxele studenților în timpul ciclului de studii.

Universitățile nu mai pot majora taxele în timpul ciclului de studii. Sursă foto: Facebook/ UBB Universitățile nu mai pot majora taxele în timpul ciclului de studii. Sursă foto: Facebook/ UBB

 

 


Universitățile nu mai pot majora taxele studenților în timpul ciclului de studii, după publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 98 din 15 aprilie 2024, document care modifică Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Mai exact, cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul de administrație, aprobat de senatul universitar și se aduce la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale, scrie edupedu.ro


Articolul 9 (1) din Legea învățământului superior nr. 199/2023 se modifică astfel:

„Art. 9. — (1) În instituțiile de învățământ superior de stat învățământul este gratuit, pentru cifra de școlarizare aprobată anual prin hotărâre a Guvernului, și cu taxă. Cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul de administrație, aprobat de senatul universitar și se aduce la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale, conform metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat.” 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 80 de studenți de la 10 universități de top din Europa vor ajunge la UBB Cluj la „EUTOPIA Innovation Challenges for Students: Discovery week”

abonare newsletter