Educație

VIDEO. Liceul Unitarian „János Zsigmond” continuă tradiția. Zeci de elevi au dansat îmbrăcați în costume de o eleganță rar întâlnită.

Balul majoratului de la Liceul Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca a ajuns în acest an la cea de-a 12-a ediție.

Zeci de elevi au dansat îmbrăcate în costume de o eleganță rar întâlnită/ János Zsigmond Unitárius Kollégium - Facebook Zeci de elevi au dansat îmbrăcate în costume de o eleganță rar întâlnită/ János Zsigmond Unitárius Kollégium - Facebook

 

 


 

Balul majoratului de la Liceul Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca a ajuns la cea de-a 12-a ediție în 2024.


 

Organizat în curtea Liceului Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca, perechile de dansatori, absolvenți ai liceului, au valsat purtând haine de gală, fetele în rochii albe, de mireasă, băieții în smoking negru, amintind de balurile de odinioară de la Viena. 


Balul majoratului de la Liceul Unitarian János Zsigmond din Cluj a fost organizat după tradiția austro-ungară, tinerii în ținută gală dansând pe valsuri celebre.

Din 2011, la inițiativa părinților și a profesorilor, la finalul clasei a XII-a se organizează un veritabil spectacol de muzică clasică și vals. Curtea școlii se transformă într-o scenă unde adolescenții pun în practică ceea ce au repetat luni de zile.

Totul este pregătit de elevi. De la aranjarea curții, la curățenie, decorațiuni exterioare, muzică, montaje video. Ce face special acest bal este faptul că nu doar elevii dansează și după spectacolul adolescenților, pe scenă sunt invitați și părinții.


La dans au fost invitați și părinții elevilor / Foto: János Zsigmond Unitárius Kollégium - Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inițiativă inedită! Elevii Liceului Unitarian „János Zsigmond” primesc fructe de sezon în pauze și învață ce înseamnă un stil de viață sănătos. FOTO

Sărbătoare în stil vienez la Liceul Unitarian „János Zsigmond”. 28 de cupluri au dansat îmbrăcate în costume de o eleganță rar întâlnită. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter