Educație
Elevii clujeni, în prim-plan la ICYS 2025 în Thailanda. Două medalii de aur pentru România și un total de 14 distincții.
Elevii români s-au remarcat din nou pe scena internațională, obținând un palmares impresionant la ediția a 31-a a prestigiosului concurs internațional Conference of Young Scientists (ICYS), desfășurat în perioada 6–10 aprilie 2025 în Rayong, Thailanda.

Elevii români s-au remarcat din nou pe scena internațională, obținând un palmares impresionant la ediția a 31-a a prestigiosului concurs internațional Conference of Young Scientists (ICYS), desfășurat în perioada 6–10 aprilie 2025 în Rayong, Thailanda, potrivit edupedu.ro
Printre laureați, elevii din Cluj-Napoca au fost în prim-plan, aducând acasă două medalii de aur, mai bine de jumătate dintre medaliile obținute de lotul României, dar și premii importante la secțiunea postere.
CITEȘTE ȘI:
Festivalul-Concurs Ecvilemo, un succes al lecturii și creativității la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca
Lotul național a fost alcătuit din elevi talentați din Cluj-Napoca, București și Galați, care au concurat la secțiuni precum fizică, matematică, științele mediului, științele vieții și inginerie. Competiția este inclusă în calendarul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) pentru anul 2025, însă participarea nu a beneficiat de finanțare din partea ministerului.
Rezultate remarcabile pentru elevii români – Clujul conduce
Medalii de aur:
- Chita George Dan (Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca) – domeniul Fizică; a obținut și premiul II la secțiunea postere.
- Blaga Mihai (Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca) – domeniul Științele mediului.
Medalii de argint:
- Elian Radu Codrin (Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca) – Științele mediului; a fost premiat și cu premiul II la postere.
- Tomoiagă Mihnea-Ioan (Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca) – Științele vieții.
- Pană Andrei-Mihai (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București) – Matematică.
Medalii de bronz:
- Ghețu Mihai-Eduard (Colegiul German „Goethe” București) și Nen Ioana Madlena (Colegiul Național „Elena Cuza” București) – Inginerie; ambii au primit și premiul III la secțiunea postere.
- Ștefan Goia (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca) – Fizică; a obținut premiul I la secțiunea postere.
Premii speciale:
- Dumitrașcu Flavius-Cristian (Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” Galați) și Robu Daria (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați).
- Lupan Alexandru (Liceul Teoretic „Elf” Cluj-Napoca) – premiu special la secțiunea postere, Științele mediului.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: