Externe

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au început oficial. Nadia Comăneci, la ceremonia de deschidere.

Ceremonie spectaculoasă pe Sena cu prilejul deschiderii oficiale a Jocurilor Olimpice de la Paris. Nadia Comăneci a fost una dintre marile surprize la ceremonia de deschidere.

Nadia Comăneci a purtat torța olimpică pe Sena, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris|Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român Facebook.com Nadia Comăneci a purtat torța olimpică pe Sena, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris|Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român Facebook.com

 

 


Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a început, vineri seara, cu un clip video care l-a prezentat pe fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torţa olimpică prin capitala Franţei.

Nadia Comăneci, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Torța olimpică a fost purtată de multe legende ale sportului, printre care s-a numărat și gimnasta româncă Nadia Comăneci.


Astfel, Nadia Comaneci a făcut parte din ultimul schimb al ștafetei torței olimpice de la Arena Trocadero la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024.

 Nadia Comăneci a dus torța olimpică pe Sena, alături de Serena Williams, Rafael Nadal şi Carl Lewis|Foto: Nadia Comăneci Facebook.com

„E planetara, e unică și e româncă! Nadia e România în fața lumii! Team Romania, recunoștință și respect!”, au notat reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


sursa:  Comitetul Olimpic și Sportiv Român Facebook.com

În total circa 6.800 de sportivi din cele 206 comitete olimpice naţionale au traversat cei 6 km pe Sena, de la Pont d'Austerlitz până la Trocadero, la bordul a 85 de vase, în faţa a 320.000 de spectatori.

România participă la Jocurile Olimpice 2024 cu o delegaţie de 106 sportivi (atleta Florentina Iuşco a fost suspendată joi pentru dopaj şi exclusă din echipa olimpică), care vor concura la 18 discipline sportive, cu obiectivul de a avea un bilanţ mai bun decât la ediţia precedentă, de la Tokyo, unde România a cucerit patru medalii, una de aur şi trei de argint.


Parisul găzduieşte Jocurile Olimpice de vară pentru a treia oară, după ediţiile din 1900 şi 1924.

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfăşura în intervalul 26 iulie-11 august, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 28 august-8 septembrie.


În cele 19 zile ale competiţiei olimpice se vor desfăşura 329 de probe sportive. Un număr de 20.000 de jurnalişti sunt acreditaţi pentru a relata din cele 35 de locaţii dedicate ale competiţiei olimpice, iar 45.000 de voluntari s-au angajat să se implice pentru a sprijini buna desfăşurare a acestei ediţii a Jocurilor Olimpice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încep Jocurile Olimpice 2024. Ceremonie de deschidere în centrul Parisului, pe fluviul Sena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter