Externe

Românii vor putea călători fără viză în America cel mai probabil de anul viitor. Anunțul ambasadorului României în SUA.

Românii vor putea călători fără viză în Statele Unite ale Americii (SUA) cel mai probabil din prima parte a anului viitor, a anunţat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

Românii vor putea călători fără viză în America cel mai probabil de anul viitor | Foto: pixabay.com Românii vor putea călători fără viză în America cel mai probabil de anul viitor | Foto: pixabay.com

 

 


Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a anunţat că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. El a explicat că românii vor putea călători fără viză în America cel mai probabil din prima parte a anului viitor. 

 


„Ieri (luni, 30 septembrie - n.r.), s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere. Primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor. A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei țări. Vor exista beneficii importante pentru noi. Călătorind mai ușor, românii vor construi mai multe punți și vor putea impulsiona astfel comerțul sau investițiile. De asemenea, ne așteptăm să avem curând mai multe curse aeriene directe între România și America”, a transmis Andrei Muraru. 

CITEŞTE ŞI
Românii vor putea călători în America fără viză. Ambasadorul României în SUA: „Sunt foarte optimist că acest lucru se poate întâmpla anul viitor”.

Programul Visa Waiver permite cetăţenilor ţărilor participante să călătorească în Statele Unite pentru afaceri sau turism pentru sejururi de până la 90 de zile fără viză. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan anunță „un pas important făcut în direcția eliminării definitive a vizelor pentru Statele Unite în viitorul apropiat”

Românii vor putea călători în America fără viză. Anunțul ambasadorului României în SUA

abonare newsletter