Externe

Noi sancțiuni în Italia pentru cetățenii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19. Amenzi de până la 1.500 de euro

Din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, Guvernul italian a decis să adopte un nou set de măsuri. De exemplu, cetăţenii în vârstă de peste 50 ani care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi.

Noi sancțiuni în Italia pentru cetățenii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19. Amenzi de până la 1.500 de euro Noi sancțiuni în Italia pentru cetățenii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19. Amenzi de până la 1.500 de euro

 

 


Cetăţenii în vârstă de peste 50 ani din Italia care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi cu 100 de euro, cei care încearcă să lucreze fără certificat verde sunt pasibili de sancţiuni cu sume de între 600 şi 1.500 euro, iar dacă intră în magazine fără să prezinte cel puţin un test negativ vor plăti o amendă de 1.000 de euro, potrivit noilor măsuri adoptate de guvernul ţării, relatează EFE.


Sancţiunile incluse în noul decret de lege al Consiliului de Miniştrii, anunţate în ultimele ore, prevăd amenzi de 100 de euro, de la 1 februarie pentru cei de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat, asigură autorităţile care vor verifica datele registrului de vaccinare.


De asemenea, angajaţii publici vor trebui să prezinte din 15 februarie, aşa numitul supra-certificat (care se obţine doar cu vaccinarea completă sau trecerea prin boală) pentru a se prezenta la locul de muncă. În cazul neprezentării certificatului, amenzile sunt de între 600 şi 1.500 de euro.

În faţa avalanşei de contagieri cu COVID-19, guvernul a extins obligativitatea vaccinării şi personalului universitar, indiferent de vârstă, având în vedere că personalul şcolar are deja această obligaţie de la mijlocul lunii decembrie, la fel ca personalul sanitar şi cel de securitate.


Controalele vor fi realizate de angajaţi în cazul companiilor publice şi private, în timp ce la tribunale se va efectua de către personalul de securitate, iar în universităţi de responsabilii centrelor universitare.

Cei care lipsesc de la locul de muncă pentru că nu au certificat de vaccinare vor fi suspendaţi fără să fie remuneraţi, dar îşi vor putea păstra locul de muncă până când se vor vaccina, deşi compania are dreptul după cinci zile să găsească suplinitori.


Decretul de lege impune noi restricţii precum obligativitatea din 10 ianuarie a prezentării super-certificatului verde în mijloacele de transport, în hoteluri, la evenimente sau festivaluri; în condiţiile în care în prezent este solicitat doar pentru locurile de agrement şi în restaurante.

De la 1 februarie, certificatul de bază (care include şi un test negativ pentru COVID-19) va fi obligatoriu pentru a intra în centrele comerciale, care nu sunt alimentare sau farmacii, bănci, birouri publice sau poştă.


Circulaţia pe mijloacele de transport fără deţinerea certificatului verde este pasibilă de amenzi de între 400 şi 1.000 de euro.

Noile măsuri încearcă să impulsioneze vaccinarea în Italia, unde 89,22 % din populaţia de peste 12 ani a primit cel puţin o doză şi să stopeze curba contagierilor; în ultimele 24 de ore au fost raportate 219.441 noi cazuri

 

CITEȘTE ȘI:

Vaccinarea devine obligatorie în Italia pentru persoanele trecute de 50 de ani

O femeie din Spania, ACUZATĂ că şi-a RĂPIT copiii pentru a nu fi vaccinați anti-COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter