Galerie Foto

Istoria neștiută a Pieței Unirii și a Bisericii Sfântul Mihail - GALERIE FOTO


Pictura ilustrează cum erau îmbrăcați clujenii în secolele XIV-XV
La intrarea în biserică în partea dreapta putem afla cu aproximație când a fost construită biserica. E scrierea în latină, dar în latina medievală cu caractere gotice și se arată anul 1444. Inițial pe acest perete era și o statuie a lui Moise imprimată în pereții bisericii și era cu cele zece porunci.
Profesorul de istorie Vladimir Bogoslavlievici în timp ce le explica istoria vie a Bisericii Sfântul Mihail celor care au participat la tur.
Vitraliile nu sunt cele originale. Pe unele dintre ele există datele pe care și le-au pus restauratorii, ele fiind făcute la niște ateliere de la Munchen, Viena și Budapesta, din donațiile credincioșilor. În cazul de față este vorba despre anul 1928.
Stema de la intrarea în biserică îl are deasupra pe Sfântul Mihail. În partea stângă este stema Ungariei medievale, la mijloc este stema imperiului roman de națiune germană – actuala Germanie, iar în dreapta este stema Boemiei – Boemia fiind Cehia.

Câți dintre clujeni știu de faptul că sub Biserica Sfântul Mihai există o criptă? Dar că în Piața Unirii a fost un cimitir? Zeci de clujeni au avut șansa să afle istoria Pieței Unirii și a Bisericii Sfântul Mihail de la un profesor de istorie care cunoaște Clujul ca-n palmă în cadrul unui tur ghidat extraordinar.

abonare newsletter