Monitorul Cartierelor

Încă un pas pentru realizarea parkingului din cartierul Zorilor. Sute de noi locuri de parcare și mai mult spațiu verde, în urma unei investiții de 20,7 milioane de euro.

Mai mult spațiu verde în cartierul Zorilor și parking cu peste 200 de locuri de parcare, în urma unei investiții de peste 100 de milioane de lei.

Parking cu sute de locuri de parcare și spațiu verde pe o suprafață de 2 hectare, în carierul Zorilor|Foto: imagine randare proiect primaraclujnapoca.ro Parking cu sute de locuri de parcare și spațiu verde pe o suprafață de 2 hectare, în carierul Zorilor|Foto: imagine randare proiect primaraclujnapoca.ro

 

 


Consiliul Local a aprobat, luni, un proiect cu multiple beneficii pentru localnicii din cartierul Zorilor, prin amenajarea unui nou parking sub/supra teran, dar și prin extinderea spațiului verde pe o suprafață de circa 2 hectare de teren. 

Proiectul a mai intrat în trecut în atenția consilierilor locali, însă în urma încheierii studiului de fezabilitate, realizarea zonei de recereere și construcția parkingului beneficiază de o abordare integrată. 


CITEȘTE ȘI: 
Proiectul parkingului de 200 de locuri din Zorilor, readus în discuție. Primăria amenajează și un nou parc de 2 hectare în cartier - FOTO

Valoarea investiției este de 102,9 milioane de lei, inclusiv TVA, de la 28,2 milioane de lei, cu TVA. Însă, dacă în 2020, atunci când a fost aprobată valoarea proiectului, era vorba doar de realizarea parkingului de pe strada Gheorghe Dima, acum scenariul propus include și zona de recreere Gheorghe Dima Vest.  

Parc de cartier la standarde moderne și parking cu peste 200 de locuri

Astfel, în aprilie 2024, proiectantul K&K Studio a predat administrației locale studiul de fezabilitate actualizat, iar certificatul de urbanism emis în toamna lui 2021 a fost extins până în octombrie 2024. 


Potrivit scenariului propus, proiectul prevede realizarea unui parking sub/suprateran cu regim de înălțime 2S+P+2E, cu o capacitate de 211 locuri. 

De asemenea, în zona parkingului va fi amenajat un parc, situat între Parcul Iuliu Prodan și Cimitirul Mănăștur, cu o suprafață de 2,4 hectare.


„Prin realizarea investiției, pe lângă construirea Parkingului de pe strada Gheorghe Dima nr. 39 B, se urmărește reorganizarea și eficientizarea spațiului public și a dotărilor existente, reabilitarea infrastucturii și amenajarea aleilor și spatiilor verzi, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre. 

Proiectul include dezmembrarea garajelor și a platformelor existente în vederea ameliorării imaginii urbane, reorganizarea aleilor și spațiilor verzi pentru realizarea ueni zone peisagere bogată cromatic, pentru odihnă și promenadă și modernizarea parcului pentru câini. Însă nu doar zona verde urmează să fie redimensionată și modernizată. În cadrul proiectului vor fi dimensionate circulațiile pietonale, va fi realizat un teren de sport complex, iar instalațiile de iluminat public vor fi înlocuite cu sisteme LED.


Durata de implementatre a investiției este estimată la un termen de 36 de luni/3 ani. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectul parkingului de 200 de locuri din Zorilor, readus în discuție. Primăria amenajează și un nou parc de 2 hectare în cartier - FOTO

Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, în linie dreaptă! Se demolează garajele și se amenajează spații verzi pe 2 hectare

abonare newsletter