Monitorul Cartierelor
Parcul Central s-a transformat în loc de parcare
În ultimul timp, spațiul verde și trotuarele din jurul Cluj-Arena au devenit locuri de parcare, pentru clujenii veniți în Parcul Central la plimbare, petreceri, cununii ori pentru cei care vin cu copiii la locurile de joacă din micul părculeț de lângă stadion.
Parcul Central s-a transformat în loc de parcareDupă-masa sau în weekend, trotuarele de pe strada George Coșbuc, aleea Stadionului sau Splaiul Independenței sunt arhipline de mașini. “Și mai trist este că toată vara s-a parcat ilegal inclusiv pe spațiul verde. Deși situația a fost sesizată municipalității de către clujenii și mass-media locală, până acum autoritățile locale au preferat să ignore problema, și doar în weekend câte un polițist dirijează intersecția aleii Stadionului cu strada George Coșbuc sufocată de mașini, în rest se parchează ilegal în toata zona Cluj-Arena. Situația este cu atât mai tristă cu cât parcarea subterană a stadionului aflată la 100 de metri este mai tot timpul goală”, a declarat consilierul local PNL, Ioan Bîldea.
Cluj-Arena pune la dispoziția clujenilor din 2 aprilie 2014, 303 locuri de parcare, cu 1 leu pe oră în afara competițiilor și 2 lei pe oră în intervalul 22:00-8:00.
Bîldea mai spune că la solicitarea pe care a adresat-o conducerii Cluj-Arena referitoare la gradul mediu de ocupare al parcării, zilnic și lunar, i s-a răspuns că parcarea subterană este folosită doar în proporție de 15% iar valoarea încasărilor este de 5.566 lei, până la începutul lunii septembrie.
“Drept urmare, în calitate de consilier local, solicit domnului primar Emil Boc să dispună o intensificare a controalelor poliției locale în zonă, pentru supravegherea modului în care se parchează acolo și pentru îndrumarea clujenilor spre parcarea Cluj-Arena. Totodată consider că tariful practicat pentru orele de noapte este mare și ar trebui redus”, a conchis consilierul local PNL.