Monitorul Cartierelor
FOTO. Clădire din Piața Mărăști, lăsată de izbeliște! Clujean: „Geamurile sunt jegoase. Nu îl apucă rușinea pe administrator?”
O clădire din Piața Mărăști este plină de graffiti, iar starea sa este deplorabilă. Se pare că această clădire face parte din „seria de construcții ilegale ale Clujului”.
Unele clădiri din „orașul de cinci stele” sunt lăsate de izbeliște, fiind mâzgâlite cu diferite desene de tip graffiti, iar starea lor este una deplorabilă. Un exemplu ar fi o clădire din Piața Mărăști, care pe lângă că este plină de graffiti și este lăsată de izbeliște, se pare că este și o construcție ilegală, și are la bază aceeași problemă ca Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu.
Un clujean a postat pozele pe gupul de Facebook Clujul Civic, iar oamenii au început să reacționeze, spunând că povestea acestei clădiri este aceeași ca cea a Hotelului Cristian.
„Dragi prieteni, precum am mai văzut aici am convenit să postez și eu poze din Cluj (alea adevărate ) cu imobile sau zone care sunt lăsate de izbeliște. Trebuie acționat, așa ceva este inadmisibil! Cum să lași așa clădirea asta din piața Mărăști? Priviți geamurile de la parking cât sunt de jegoase, nu-l apucă rușinea pe administrator? ”, a scris un clujean pe grupul de Facebook Clujul Civic.
Instalație mobilă ecologică pentru curățarea pereților de graffiti
Primăria Cluj-Napoca a achiziționat în urmă cu mai bine de un an o instalație mobilă ecologică pe bază de apă sau abur sub presiune, pentru curățarea clădirilor din zona centrală a municipiului.
În luna aprilie, purătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Mirela Bălan a spus că instalația mobile ecologică pentru curățarea pereților de graffiti a fost utilizată pe mai multe străzi din municipiu, printre care și în unele zone din cartierul Mărăști.
„Lucrări de curățare graffitti/dezlipire afișe, curățare panouri publicitare pe domeniul public, curățare afișe de pe clădirile domeniului public au fost efectuate pe străzile: Str. Eroilor, Str. Moților, Str. Virgil Fulicea, Str. George Barițiu, Piața Lucian Blaga, Piața Muzeului, Str. Arany Janos, Regele Ferdinand nr.37, Str. Sextil Pușcariu nr.1 colț cu str. Vasile Goldiș, Fabrica de Bere, Pod Calvaria pe ambele parți, Hotel Victoria, Sala Polivalentă+Panouri publicitare, Stadion, Parcul central + Panouri publicitare, Casino, Cinema Mărăști”, a spus purtătorul de cuvânt, în urmă cu două luni.
Caracteristici tehnice ale instalației mobile de curățare a pereților de grafitti:
- Temperatura de lucru apă (la duza de ieșire) – reglabilă până
la 100°C
- Presiunea de lucru apă (la duza de ieșire) – reglabilă 0-200 bar
- Debit apă – 18 litri/minut
- Temperatura de lucru abur (la duza de ieșire) – 150°C
- Presiunea de lucru abur (la duza de ieșire) – 200 bar
- Debit abur – peste 10.000 litri/minut
- Raport abur/apă – 85%.
CITEȘTE ȘI:
Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu NU poate fi demolat. Boc: „Întrebați-l pe Funar, nu pe mine”