Național

ÎPS Teodosie, noi declaraţii controversate: „Femeia căsătorită trebuie să poarte o pălărie, nu să umble cu capul descoperit”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut noi declaraţii controversate.

ÎPS Teodosie, noi declaraţii controversate: „Femeia căsătorită trebuie să poarte o pălărie, nu să umble cu capul descoperit” | Foto: Arhiepiscopia Tomisului - Facebook ÎPS Teodosie, noi declaraţii controversate: „Femeia căsătorită trebuie să poarte o pălărie, nu să umble cu capul descoperit” | Foto: Arhiepiscopia Tomisului - Facebook

 

 


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut noi declaraţii controversate. Acesta a precizat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit, ci să poarte o pălărie sau o bască. 

 


„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la o emisiune de la Radio Dobrogea

ÎPS Teodosie le-a recomandat femeilor abuzate de soți „să își ducă crucea”

În urmă cu două săptămâni, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, le sfătuia pe femeile care nu simt nevoia să aibă „relaţii” cu soţii lor să „facă şi după voia soţului” pentru a-și păstra căsnicia. Astfel, potrivit recomandărilor făcute de Teodosie, femeile abuzate trebuie să „își ducă crucea”.


CITEŞTE ŞI
ÎPS Teodosie le recomandă femeilor abuzate de soți „să își ducă crucea”. Declarația controversată, criticată de ministrul Justiției. „Un derapaj inacceptabil care nu trebuie trecut sub tăcere!”

De altfel, ÎPS Teodosie nu a fost la primul derapaj de acest fel. La începutul acestui an, Teodosie afirma că fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează pentru că „sunt mai rău ca păgânii”. Declarația sa a fost criticată ulterior de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu. 

Ministrul Justiției a criticat „afirmațiile rușinoase” despre abuzul asupra femeilor

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că „derapajul inacceptabil” al lui ÎPS Teodosie, care a afirmat că femeile abuzate de soți „trebuie să-și ducă crucea” nu trebuie trecut sub tăcere. Alina Gorghiu spunea că „este rușinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriașii români face astfel de afirmații”.


„«Sfaturile» ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soțul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect și de empatie pentru victimele violenței de orice tip, dar mai ales domestice”, a scris Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ÎPS Teodosie, despre agheasmă: „O persoană care fumează nu poate bea, e mai rău ca un păgân”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă

abonare newsletter