Național

Progresul lucrărilor de pe Valea Oltului a ajuns la 80%. Vineri se deschide circulația pe DN7.

Ultima săptămână de circulație restricționată pe Valea Oltului, unde lucrările au ajuns la un progres de 80%.

Progresul lucrărilor de pe Valea Oltului a ajuns la 80%. Circulația rutieră, redeschisă în câteva zile. |Foto: CNAIR Facebook.com Progresul lucrărilor de pe Valea Oltului a ajuns la 80%. Circulația rutieră, redeschisă în câteva zile. |Foto: CNAIR Facebook.com

 

 


Lucrările pe sectorul de drum Boița – Lazaret au ajuns la un progres de 80%, iar de luni s-a intrat în ultima săptămână în care circulația rutieră pe DN7 este închisă pe acest sector, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CITEȘTE ȘI: 
Restricţiile de circulație de pe Valea Oltului au aglomerat DN 7 pe timpul nopţii şi celelalte drumuri naţionale în timpul zilei

Circulația rutieră a fost închisă pe Valea Oltului, pe o secțiune de 8 kilometri, între Boița și Lazaret, în perioada 8 iulie-9 august. Circulația rutieră este închisă între 6 dimineața și ora 20.00. Decizia a fost luată pentru lucrările de construcție a autostrăzii Sibiu – Pitești, astfel că timp de o lună au fost efectuate lucrări de defrișare a versantului.   


Lucrări în „ritm susținut” pe Valea Oltului

Potrivit CNAIR, lucrările de pe DN& au avut „un ritm susținut”, aspect ce permite redeschiderea circulației pe data de 9 august, dată prevăzută inițial pentru reluarea circulației rutiere. 

În zonă continuă lucrările de stabilizare a drumurilor tehnologice și de curățare a versantului de anrocamente și de resturi rezultate din defrișări.


CITEȘTE ȘI: 
Rute ocolitoare pentru Valea Oltului. Care sunt opțiunile alternative la DN7.

„Ca urmare a operațiunilor în care sunt implicate și utilaje grele, se menține în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pămant pe timpul zilei. Echipele care se ocupă de siguranța circulației sunt la rândul lor mobilizate pentru a interveni urgent dacă situația o impune”, informează CNAIR.

Acolo unde există pericolul căderii căderii de pietre de pe versant, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton. 


„În cazul în care, pe timpul nopții, vor apărea situații de risc traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil”, mai arată sursa citată. 

Pe DN7 (sectorul Boița - Lazaret) circulația se desfășoară între orele 20.00 - 6.00 pentru toți participanții la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 - 8.00 și 16.30 - 17.00, doar pentru riverani. Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună

Ultimele Stiri
abonare newsletter