Politică

Alegeri locale 2024, rezultate parțiale. PSD poate „rupe” de la PNL președinția la șase Consilii Județene

În urma alegerilor locale de duminică, PSD poate obține de la PNL șase posturi de președinte de Consiliu Județean la nivel național.

Hartă rezultate parțiale alegeri locale 2024|sursa: rezultatevot.ro Hartă rezultate parțiale alegeri locale 2024|sursa: rezultatevot.ro

 

 


Șefia Consiliului Județean Maramureș, Suceava, Timiș, Vrancea, Caraș și Prahova, controlate până acum de PNL, ar putea trece la PSD, potrivit rezultatelor parțiale prezentate luni de rezultatevot.ro, citate de g4media.ro

CITEȘTE ȘI: 
PSD si PNL își împart aproape egal Consiliile Județene

PNL ar putea să ia de la PSD șefia Consiliului Județean Botoșani, unde Valeriu Iftime (PNL) este la egalitate cu Lucian Trufin (PSD).


La Suceava, liberalul Gheorghe Flutur este pe cale să piardă președinția Consiliului Județean în fața social-democratului Gheorghe Șoldan. Conform datelor de la această oră, acesta are 43,2%, în timp ce liberalul a fost votat de 40,6%.

Liberalii pierd și Timișul, acolo unde Alianța PSD-PNL îl pune în funcție pe social-democratul Albert Simonis, dar și Prahova, unde în locul liberalului Iulian Dumitrescu e votat Virgiliu Daniel Nanu.


Hartă rezultate parțiale alegeri locale 2024|sursa: rezultatevot.ro

PNL a pierdut, după primele date, și județul Vrancea. În locul lui Cătălin Toma, cele mai mari șanse le are acum social-democratul Nicșor Halici. Candidatul PSD are 37,88%, în timp ce liberalul a fost votat, după datele rezultatvot.ro de 36,31% din populația județului.

Datele parțiale arată că PSD e pe cale să câștige și postul de președinte al CJ Caraș-Severin: Silviu Hurduzeu are un avans de 7 puncte în fața lui Romeo Dunca (PNL).


Și la Maramureș candidatul PSD, Gabriel Zetea, e dat cu 36% în fața candidatului PNL Gabriel Șteșco, cu 30,5%.

Datele din acest moment arată că UDMR și-a păstrat șefia celor patru consilii județene – Satu Mare, Mureș, Harghita și Covasna, în timp ce AUR și ADU nu au câștigat nici un consiliu județean.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PSD si PNL își împart aproape egal Consiliile Județene

Ultimele Stiri
abonare newsletter