Politică

PNL Cluj a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale: „Nicolae Ciucă este omul care crede în ceea ce face și face ce spune”

PNL Cluj au marcat, vineri, 25 octombrie 2024, startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2024.

PNL Cluj a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale| Foto: Paula COPACIU - monitorulcj.ro PNL Cluj a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale| Foto: Paula COPACIU - monitorulcj.ro

 

 


PNL Cluj au marcat, vineri, 25 octombrie 2024, startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2024.

 


Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a subliniat faptul că trăim într-o perioadă extrem de complicată, cu război la graniță, și Nicolae Ciucă este singura persoană care are capacitatea să garanteze drumul european, pacea și securitatea.

 


„Suntem la startul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Dragi români, este startul celei mai importante campanii prezidențiale din 1990 și până astăzi. Românii vor avea de ales între 14 candidați care vor trebui să reprezinte interesele României pentru următorii 5 ani de zile. PNL vine cu cea mai bună ofertă pe care românii o pot avea pe masă. Nicolae Ciucă, un om care de-a lungul timpului s-a validat din punct de vedere profesional în fiecare etapă pe care a parcurs-o.
Trăim într-o perioadă destul de complicată. Avem război la graniță, dar și în lume. Nicolae Ciucă este singura persoană care poate garanta României o pace, o stabilitate și un parcurs european. Niciun alt candidat nu se ridică la nivelul domnului Ciucă. Fie că vorbim de Ciolacu, care și-a luat Bacalaureatul la 38 de ani și nu făcut performanță la guvernare. Fie că vorbim de Mircea Geoană, fost lider al PSD, care acum se erijează în independent. Fie de Elena Lasconi care nu știe seara unde a fost dimineața.
Ce să mai spunem de George Simion, un om care și-a demonstrat limitele. România este într-un pericol major legat de ceea ce înseamnă influențele Rusiei. Partidul AUR a votat mereu împotriva ajutorului dat Ucrainei și face jocul Rusiei. De aceea spunem că Nicolae Ciucă poate garanta parcursul european al României. Îi îndemnăm pe toți să-l voteze la aceste alegeri prezidențiale”, a declarat Daniel Buda.

Emil Boc: „Este nevoie de un președinte al României care să țină steagul sus”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că este de datoria fiecărui român să meargă la vot și să-și aleagă președintele pentru următorii ani.


„După cum știm, o dată la 5 ani ne stabilim busola politică cu privire la ceea ce facem ca țară. În primul rând, îi invit pe români să participe la aceste alegeri. Este treaba fiecăruia dintre noi ce se va întâmpla la alegerile prezidențiale. În al doilea rând, să judece, să analizeze și să ia decizia corectă care să țină de interesul țării. Vremurile sunt mai dure ca niciodată. Partea care ține de securitate este mai importantă ca oricând. Avem război la graniță, în Orientul Mijlociu, dictatorii își dau mâna, ș.a.m.d. Vecinii de la Răsărit nu ne-au dorit niciodată binele.
Astfel, trebuie să ne gândim ce facem cu România. Viitorul țării stă în fiecare dintre noi. Noi considerăm că avem cel mai potrivit candidat în acest moment. Ne trebuie omul potrivit la locul potrivit. Îi invit pe clujeni să reflecteze, să analizeze toți candidații. Nicolae Ciucă s-a validat în câmpul bătăliei și cunoaște tot ce ține de apărarea țării. Vrem să trăim în democrație. Nu există un alt candidat care să ne garanteze că această țară nu va derapa de la democrație.
Este nevoie de un președinte al României care să țină steagul sus. El are acel echilbru pentru această funcție. Este nevoie de cineva care să nu cadă în extreme. Acest om capabil să aducă echilibrul între autoritățile statului este Nicolae Ciucă. El nu este în politică de 20-25 de ani. Este un om pe care dacă îl cunoști îți dai seama cât de potrivit este pentru funcția de președinte al României.  Sarcina PNL-ului este să-l facă cunoscut. Dacă lumea îl va cunoaște cu adevărat sunt sigur că va fi prima opțiune”, a afirmat Emil Boc.

Alin Tișe: „Ciucă este omul care crede în ceea ce face și face ce spune”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, este de părere că Nicolae Ciucă are calitățile umane fundamentale pentru funcția de șef al statului.


„Aș vrea să vorbesc puțin despre omul Nicolae Ciucă, dincolo de lucrurile spuse anterior. El este singurul candidat la alegerile prezidențiale cu maturitatea, cinstea și experiența de viață a a unui bun președinte. Este omul care crede în ceea ce face și face ce spune. Este un patriot adevărat, un militar de carieră și singurul candidat care și-a riscat la propriu viața pentru țară.

Aceste calități ale omului Nicolae Ciucă sunt fundamentale pentru funcția de președinte al României. Un om bun poate genera numai lucruri bune pentru poporul său. Avem un candidat care nu este un politician de carieră. Este sincer în abordare și nu vrea să pare altcineva decât este. Are politica fundamentală a vieții și politica rezolvării problemelor acestei țări. Un om care să conducă țara trebuie să aibă asemenea calități”, a adăugat Alin Tișe.

Ordinea candidaților pe buletinele de vot

Potrivit BEC, ordinea candidaţilor la prezidenţiale, pe buletinul de vot, va fi următoarea:
1. Elena Lasconi - Unirea Salvați România
2. George Simion - Alianța pentru Unirea Românilor
3. Marcel Ciolacu - Partidul Social Democrat
4. Nicolae Ciucă - Partidul Național Liberal
5. Hunor Kelemen - Uniunea Democrată Maghiară din România
6. Mircea Geoană - candidat independent
7. Ana Birchall - candidat independent
8. Alexandra Beatrice Bertalan-Păcuraru - Alternativa pentru Demnitate Națională
9. Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie
10. Ludovic Orban - Forța Dreptei
11. Călin Georgescu - candidat independent
12. Cristian Diaconescu - candidat independent
13. Cristian-Vasile Terheș - Partidul Național Conservator Român
14. Silviu Predoiu - Partidul Liga Acțiunii Naționale

Alegerile prezidenţiale se vor desfăşura la data de 24 noiembrie, primul tur, respectiv 8 decembrie - al doilea tur de scrutin. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe și noii consilieri județeni și-au depus jurămintele pentru noul mandat. Radu Rațiu (PNL) și Vákár István (UDMR), vicepreședinți.

Liderul PNL Nicolae Ciucă, la lansarea programului său prezidențial: „Amenințarea pentru România are un nume - coaliția toxică PSD-AUR”

Ultimele Stiri
abonare newsletter