Politică

Kelemen Hunor: “Cu PRM sigur nu vom colabora”

<p>Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ieri, la Cluj, că se aşteaptă să câştige încă din primul tur cursa pentru şefia UDMR, la Congresul de la sfârşitul acestei săptămâni.</p> <p>Kelemen a explicat că mizează pe difereţele majore dintre el şi ceilalţi candidaţi. “Fiecare doreşte să câştige. Şi eu doresc să câştig şi sunt convins că voi câştiga”, a spus Kelemen Hunor. El îi va avea drept contracandidaţi pe consilierul prezidenţial pe problemele minorităţilor Peter Eckstein-Kovacs şi pe deputatul Olosz Gergely. Kelemen a mai adăugat că UDMR se aşteaptă ca şi partidele din Opoziţie să participe la Congres, în calitate de invitaţi.</p> <p>Cât despre mesajele pe care PSD şi PNL le-ar putea transmite udemeriştilor, Kelemen Hunor a declarat că Uniunea este deschisă. „Nu ştiu cu ce mesaje vin ei, aşteptăm aceste mesaje, dar oricum, dintre toate partidele politice, cu PRM sigur nu vom colabora”, a explicat Hunor.</p>

Mai mult, el a menţionat că Partidul România Mare a intrat în această alianţă pe uşa din dos. “Există o problemă. Până când PRM intră pe uşa din spate în această alianţă, USL, perspectiva unei colaborări nu este prea roz. Până când PRM există în această alianţă, neoficial sau oficial, este o problemă. UDMR nu a colaborat niciodată cu PRM şi nu va colabora cu nicio alianţă sau coaliţie în care PRM este prezent. Este problema PSD, nu a noastră”, a afirmat Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a fost prezent ieri la Cluj-Napoca cu ocazia comemorării a 568 de ani de la naşterea regelui Matei Corvin. La eveniment au participat câteva sute de maghiari, precum şi lideri ai comunităţii maghiare. Astfel, pe lângă ministrul Culturii, Kelemen Hunor, au mai fost prezenţi ieri viceprimarul Clujului, Laszlo Attila, consilierul prezidenţial pe probleme ale minorităţilor Peter Eckstein Kovacs, consilierul local Molnos Lajos etc. Ceremonia a durat o jumătate de oră şi s-a desfăşurat în limba maghiară. “Era firesc să venim aici, mai ales că statuia a fost de curând restaurată”, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter