Politică

Patru STRĂZI din Someşeni, cu pământ în loc de asfalt, intră în REPARAŢII

<p><strong>Străzile Dobrogei, Barbu Lăutaru, Sportului şi Banatului din cartierul Someşeni vor fi modernizate anul acesta. În prezent, pe unele dintre acestea nu există nici măcar asfalt, iar la prima ploaie carosabilul se umple cu bălţi şi noroi. </strong>


Consilierii locali vor vota, în cadrul şedinţei de consiliu de marţi, patru proiecte de hotărâre privind repararea şi modernizarea unor străzi din cartierul Someşeni. Dacă vor fi aprobate proiectele, strada Dobrogei din cartierul Someşeni va intra în reparaţii, iar lucrările vor dura patru luni.

Tronsonul care va fi modernizat are o lungime de 240 metri de la intersecţia cu Traian Vuia şi include şi cele două ramificaţii ale străzii. În momentul de faţă, partea carosabilă este distrusă, iar pantele străzii nu permit scurgerea apelor, astfel că la fiecare ploaie se formează bălţi pe carosabil. Lucrările au o valoare de aproape 454.000 lei, vor cuprinde partea carosabilă, zona trotuarelor şi scurgerea apelor.


În cadrul şedinţei de marţi, va fi supus votului consilierilor şi un proiect de hotărâre privind modernizarea străzii Barbu Lăutaru, tot din cartierul Someşeni. Potrivit proiectului de hotărâre, starea străzii este una extrem de proastă din cauză că lipseşte în totalitate asfaltul, carosabilul este format din pământ, iar trotuare nu există. Valoarea investiţiei este de aproximativ 414.000 lei, iar lucrările vor fi încheiate în patru luni.

Şi strada Sportului din Someşeni intră în reparaţii. La fel ca şi în cazul străzii Barbu Lăutaru, nu există asfalt astfel că suprafaţa carosabilă este alcătuită doar din pământ. Modernizarea străzii va dura şase luni, iar valoarea lucrărilor este de peste 384.000 lei.


Strada Banatului, din acelaşi cartier va fi modernizată. În prezent, asfaltul este foarte degradat, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii improprii. Va fi refăcută şi pasarela care traversează pârâul Becaş, din capătul străzii. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 431.000 lei şi vor fi realizate în jumătate de an.  
Lucrările sunt realizate de firma Kiat.

abonare newsletter