Politică

Emil Boc: Ponta se laudă cu proiectele PDL! Să taie panglică la proiectele lui

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/emil boc m 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc a declarat, astăzi, că proiectul laserului de la Măgurele şi podul de la Calafat – Vidin nu ar fi fost posibile fără Guvernul PDL şi preşedintele Traian Băsescu.

“Am văzut că atunci când am fost plecat (în China – n.red.) că Guvernul Ponta se laudă în permanenţă cu proiectele Guvernului PDL şi pe care le-a gestionat împreună cu preşedintele Traian Băsescu. Şi o să vă dau câteva exemple: am văzut că Victor Ponta îşi asumă în integralitate proiectul laserului de la Măgurele. Vreau să ştiţi că acel proiect n-ar fi fost posibil fără decizia Guvernului PDL, sprijinit de preşedintele României la Consiliul European de a decide realizarea lui şi de a realoca bani din celelalte programe operaţionale sectoriale de peste 300 milioane euro pentru a depune documentaţia şi a finanţa proiectul. Au fost două memorandumuri la Guvern pe care le-am semnat şi aprobat şi care au stat la baza aprobării documentaţiei de către Comisia Europeană.


Ar fi bine ca Guvernul Ponta să îşi amintească că fără memorandumurile Guvernului PDL şi implicarea preşedintelui la nivel european proiectul nu s-ar fi realizat”, a spus Emil Boc.

Ponta nu putea tăia panglica dacă nu era Guvernul PDL

Fostul premier i-a reproşat lui Victor Ponta că s-a lăudat şi cu podul de la Calafat – Vidin, inaugurat în urmă cu câteva zile când de fapt meritele aparţin tot fostului guvern. “De asemenea, am văzut că se laudă cu podul de la Calafat – Vidin. Iarăşi trebuie spus lucrurilor pe nume: Guvernul PDL împreună cu Guvernul Bulgariei au fost aceia care au deblocat proiectul, iar preşedintele României a obţinut la Parlamentul European prelungirea proiectului pentru a nu pierde banii europeni. Ponta nu putea tăia panglica dacă noi cu premierul bulgar n-am fi relansat proiectul şi preşedintele n-ar fi discutat la Bruxelles prelungirea termenului pentru ca banii să nu fie pierduţi. Domnul Ponta ar trebui să taie panglici la proiectele pe care le iniţiază el, dar deocamdată n-am văzut niciun proiect început de el, niciun proiect pentru sprijinirea mediului de afaceri şi niciun fel de decizie care să susţină locurile de muncă în România”, a declarat fostul premier.

Ultimele Stiri
abonare newsletter