Politică

Cristian Preda: Examenul relevant pentru Emil Boc va fi în 2012

<p /><img src="documente/stories/05_mai/30_ziua/cristian_preda1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Examenul relevant pentru Emil Boc va fi dat în 2012, susţine europarlamentarul PDL Cristian Preda, vineri, într-o postare pe blogul său, arătând că 'nu e sigur' că actualul premier se va afla în situaţia predecesorilor săi Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu, 'fiindcă unii pedelişti ar vrea să-l schimbe de la Palatul Victoria'.

În opinia europarlamentarului PDL, apariţia periodică a ideii înlocuirii de la guvern a actualului premier 'nu e vina lui Boc, ci a unora dintre colegi care îşi modifică opiniile cu o iuţeală formidabilă şi cu o frecvenţă impresionantă'.

'Aceasta e şi tabăra care a avut câştig de cauză la recentul congres al PDL', subliniază Preda, precizând că el îşi menţine părerea formulată anul trecut, când vorbea despre necesitatea schimbării lui Emil Boc din funcţia de premier.

"Eu nu mi-am schimbat părerea formulată anul trecut, dar ea e marginală, fiindcă - formulată foarte devreme - a fost calificată drept periculoasă. Nu cred că luciditatea e un pericol. Dimpotrivă. Lipsa de decizie e, în schimb, un risc foarte mare. Cu atât mai mult în perioade de criză. Iar criza, o ştie şi un copil, e departe de a se fi încheiat", afirmă Preda pe blog.

Încercând să explice diferenţa dintre mandatele de premier ale lui Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu şi Emil Boc, europarlamentarul democrat-liberal precizează că primii doi au fost premieri un întreg ciclu legislativ, au pierdut alegerile pe care le-au organizat şi, din acest motiv, au fost schimbaţi de la şefia partidelor lor.

'Emil Boc a preluat PDL în 2005, când avea 48 de mandate, şi l-a dus la 115 mandate în 2008, dar fiind în opoziţie, deoarece partidul fusese eliminat de la guvern cu un an înainte de alegeri. Examenul relevant va fi dat în 2012', opinează europarlamentarul PDL. AGERPRES

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter