Sănătate

Cum să ne îngrijim pielea și părul la finalul verii? (P)

Iubim vara, marea și vremea frumoasă, însă temperaturile ridicate și umiditatea pot fi dăunătoare pentru tenul nostru, care, în lipsa îngrijirii corespunzătoare, poate rămâne deshidratat la finalul verii. De aceea, este important să le acordăm pielii și părului o îngrijire corespunzătoare la finalul acestei perioade.

În caz contrar, expunerea îndelungată la soare poate să afecteze echilibrul pielii și să ducă la apariția petelor pigmentare sau a ridurilor premature. Nici părul nu trebuie neglijat, deoarece razele fierbinți ale soarelui, clorul, apa sărată a mării și nisipul îl pot lăsa uscat și fragil la sfârșitul sezonului estival. Pentru a preveni aceste rezultate nedorite, ți-am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont:

1. Folosește produse pentru hidratare 


Vara nu doar hainele trebuie să fie cât mai lejere, ci și formulele pe care le aplicăm pe piele, așa că pune deoparte retinolul, cremele grase și acizii exfolianți și orientează-te către produse de hidratare lejeră. Acidul Hialuronic este cea mai bună soluție - pătrunde rapid în ten, îl menține hidratat și este tolerat de toate tipurile de piele. Iar varianta sa îmbunătățită, Acidul Hialuronic PrimalHyal Ultrafiller, acționează din interior pentru umplerea și netezirea ridurilor. În plus, efectele sale hidratante sunt vizibile până la șase ore din momentul aplicării. 

Acest ingredient este integrat în produsele din gama Gerovital H3 Evolution și acționează în completarea SOD-ului, cunoscut și drept „superenzima antiîmbătrânirii”, un antioxidant recunoscut în industrie pentru capacitatea de a menține fermitatea pielii pe termen lung. 


Astfel, poți începe cu o Cremă Lift Hidratantă de Zi, cu SPF 10, pe care o poți folosi împreună cu Crema Lift Regenerantă de Noapte, iar pentru un plus de hidratare Fiolele cu Acid Hialuronic 5% vor contribui semnificativ la creșterea elasticității tenului și diminuarea ridurilor. Pentru corp, crema hidratantă pentru fermitate din gama Gerovital H3 Evolution Perfect Look îți va îmbunătăți textura pielii, datorită formulei îmbogățite cu acid hialuronic și ulei de măsline și semințe de trandafir. 

2. Folosește cât mai puțin dispozitive electrice de coafat 


Părul rămâne fragil la finalul sezonului estival, iar căldura suplimentară de la placă, uscător sau ondulator îl poate deteriora și mai tare. Încearcă să iei o pauză de la aceste dispozitive de două sau de trei ori pe săptămână, iar atunci când totuși le folosești, asigură-te că îți protejezi părul cu un Ser Termoprotector cu Keratină

Fără o îngrijire adecvată, firele de păr își vor pierde uleiurile naturale și vor începe să se rupă și să se electrizeze. De aceea, este important să îl protejăm împotriva uscării excesive cu produse pe bază de keratină. 


Începe prin a aplica Șamponul Regenerant din gama Gerovital Tratament Expert, care hidratează firul în profunzime și redă-i vitalitatea cu o Mască aplicată la fiecare spălare. Iar pentru a menține hidratarea la nivelul scalpului, aplică de două ori pe săptămână Kit-ul de Regenerare.   

3. Alege produse dermatocosmetice potrivite pielii tale 


Pentru că pielea bronzată este mai groasă, mai uscată și mai puțin elastică, este important să o hidratăm cât se poate de bine, pentru a o menține sănătoasă la finalul verii.  Pentru asta, produsele dermatocosmetice sunt cel mai bun aliat. 

Încearcă să te orientezi către formule ce refac bariera hidrolipidică și compensează deficitul de hidratare a tenului, așa cum este Crema Activ Hidratantă din gama Gerovital H3 Derma+. O poți folosi împreună cu Crema de Corp pentru Piele Uscată

Ține cont de faptul că pielea din jurul ochilor este mai subțire, deci mai vulnerabilă la acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Astfel, pentru a-i oferi privirii tale un aspect tânăr și strălucitor, alege o Cremă de Hidratare Intensă Contur Ochi, care crește fermitatea pielii, în timp ce o hrănește și o calmează. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter