Sănătate

Șapte oferte pentru supervizarea lucrărilor la viitorul Spital Regional din Cluj

Proiectul viitorului Spital Regional din Cluj a înregistrat șapte oferte pentru supravegherea lucrărilor de construire a celui mai important obiectiv de infrastructură sanitară din regiunea Nord-Vest.

Spital Regional de Urgență Cluj, imagine randată/Foto: ANDIS Spital Regional de Urgență Cluj, imagine randată/Foto: ANDIS

 

 


Spitalele Regionale trebuie să devină funcționale din 2027. Dintre cele trei spitale regionale – Cluj, Craiova și Iași, proiectul spitalului din Iași este cel mai avansat. 

 


Recent, a expirat și data limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul de achiziție a serviciilor de supraveghere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Spital Regional de Urgență Cluj”, cu data limită în 28 august 2023.

„Șapte operatori economici și-au declarat, prin depunerea ofertelor, participarea la această procedură și intenția de a presta servicii de supraveghere a lucrărilor de construire la cel mai important obiectiv de infrastructură sanitară din regiunea Nord-Vest, SRU Cluj”, informează, joi, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).


Interes major pentru realizarea Spitalului Regional Cluj

Potrivit anunțului publicat pe platforma de achiziții publice (SEAP), cele șapte firme interesate de supravegherea lucrărilor de construcție a viitorului Spital Regional din Cluj, sunt:

  1. Ofertant unic: Egis România
  2. Asociere: Venturio Investment SRL (Leader), Darcom Energy Solutions, Koltek Musavirlik.
  3. Asociere: TPF Inginerie SRL (Leader), SAS TPF Ingenierie,T.P.F. Engineering.
  4. Asociere: Confirm Constructii (Leader), Structur ALL Consulting Napoca.
  5. Asociere: Manens S.P.A. (Leader), Studio Altieri S.p.A., Italconsult S.p.A., K-Box Construction Design, Mansart Corporate.
  6. Asociere: Initiative Exclusiv Consulting Management (Leader), Padeco Company Limited, Speri Società di Ingegneria e di Architettura S.p.A., Meta Engineering, Eurocerad International.
  7. Asociere: Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik (Leader), RomCapital Invest, Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Aceasta este doar una dintre etapele de concretizare a proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj și vizează dirigenția de șantier. 


Pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de construcție, o altă licitație este în desfășurare și are termen limită pentru depunerea ofertelor 21 septembrie 2023. Mai exact, licitația vizează lucrările de construcție (pachet 1) la obiectivul de investiții SRU Cluj și a fost deshisă în data de 3 august 2023.  

Valoarea totală estimată a contractului este de 68.968.023.24 lei. 


Durata în luni: 16 luni. 

Achiziția se referă la proiectul finanțat prin fonduri europene, mai precis Programul Sănătate 2021 – 2027, Prioritate: 4. Investiții în infrastructuri spitalicești noi 2.1.1.1. Obiectiv specific: RSO4.5. Asigurarea accesului egal la asistență medicală și asigurarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv în ceea ce privește asistența medicală primară, precum și promovarea tranziției de la îngrijirea instituționalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate (FED).

La finalul lunii aprilie, Primăria Florești a eliberat autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Proiectul Spitalului Regional Cluj, în întârziere

La începutul lunii iulie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila admitea că Spitalul Regional din Cluj ar putea să nu fie funcțional în 2027, ci la o dată ulterioară. Astfel, cel mai avansat proiect ar fi cel al spitalului regional din Iași. 

„Părerea mea este că primul dintre ele va fi gata în 2027. Probabil cel de la Iaşi, urmat în scurt timp de cel de la Cluj. 

Cred că vom avea primul spital regional din România, după foarte mult timp”, declara, în iulie 2023, ministrul Rafila.

CITEȘTE ȘI: 
Primul spital regional ar putea fi funcțional în 2027. Nu va fi cel din Cluj, în ciuda promisiunilor!

Potrivit primarului comunei Florești, Bogdan Pivariu, proiectul SRU Cluj este unul avansat, în condițiile în care partea de proiectare este deja asigurată, iar adminsitrația comunei a emis autorizația de construire.

Proiectul este licitat pe loturi. Licitația pentru primul lot de lucrări, pentru asigurarea diriginției de șantier, a înregistrat deja șapte oferte.

Realizarea Spitalului Regional Cluj va asigura câteva mii de locuri de muncă în comuna Florești

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate. Valoarea totală a investiției (cu TVA) va fi de 688 milioane de euro (687,951,991.04 euro), majorată  de la 540 de milioane de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Regional Cluj nu va fi funcțional în 2027. Alexandru Rafila: „Probabil cel de la Iaşi va fi gata primul”

Licitații în pregătire pentru execuția lucrărilor la Spitalul Regional Cluj. Pivariu: „Realizarea proiectului va genera peste 3.000 de locuri de muncă în Florești”

Model 3D. Spitalul Regional din Cluj va avea un turn de urgențe pandemice! Costurile, majorate: „Cea mai mare clădire după Casa Poporului” VIDEO

Primăria Florești a eliberat autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj. Pivariu: Urmează lansarea licitației pentru execuție

Ultimele Stiri
abonare newsletter