Sănătate
150 de clujeni au beneficiat de servicii GRATUITE de stomatologie. Boc: „Programul se extinde”
Mai mulți clujeni cu venituri reduse au putut beneficia de servicii stomatologice gratuite.
Mai mulți clujeni cu venituri reduse au putut beneficia de servicii stomatologice gratuite/ Foto: Emil Boc - Facebook
Un număr mare de clujeni au beneficiat de programul „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice” al UMF Cluj, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Spitalul Clinic Județean.
Potrivit primarului Emil Boc, peste 400 de clujeni s-au înscris în program, iar dintre aceștia 150 au finalizate serviciile stomatologice.
CITEȘTE ȘI:
Mai mulți clujeni defavorizați vor putea beneficia de servicii stomatologice GRATUITE. Boc: „Am dublat bugetul”
De asemenea, programul se va extinde.
„Proiectul de stomatologie gratuită pentru persoanele cu dizabilități este un program cu mare implicare socială.
Acest program se adresează persoanelor cu venituri reduse: șomeri, pensionari cu venituri mici și alte categorii care nu au bani necesari să aibă parte de servicii stomatologice. Și atunci, Universitatea (UMF-n.red.) pune resursa umană, doctori, stomatologi, care fac operațiunile medicale, iar Primăria pune costul materialelor.
De când am preluat programul după pandemie, peste 400 de clujeni cu venituri reduse s-au înscris în program, cam 150 sunt gata lucrările. Aproape 700.000 de lei am investit și pregătim extinderea acestui program de stomatologie gratuită inclusiv pentru pensionari și mărim nivelul de 1.000 de lei (…) astfel ca mai mulți pensionari cu venituri reduse să poată participa. Este o formă de respect și ajutor pentru seniori. Vom veni cu politica publică până la finalul anului, o să punem în dezbatere publică astfel încât în noiembrie-decembrie să intrăm cu noua formă a programului , a transmis Emil Boc.
Cine poate beneficia de aceste servicii?
Programul este destinat pensionarilor, persoanelor cu dizabilități în grad de handicap grav și accentuat, dar și clujenilor cu venituri reduse sau șomerilor neîndemnizați.
Beneficiarii programului trebuie să aibă domiciliul în Cluj-Napoca și să se încadreze în una dintre următoarele categorii sociale:
- pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;
- persoane cu dizabilități, încadrate în grad de handicap grav și accentuat;
- șomeri care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomeri neîndemnizați, aflați în evidențele AJOFM Cluj;
- persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, care beneficiază de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei, servicii ale Cantinei de Ajutor Social și Pensiune, în condițiile legii.
Radiografiile sunt singurele proceduri pe care pacienții trebuie să le plătească.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: