Sănătate

Cum să îți susții corpul pentru a face față schimbărilor bruște de temperatură. Câteva sfaturi utile pentru sănătatea organismului tău.

Schimbările bruște de temperatură pot bulversa buna funcționare a organismului. Vezi câteva soluții eficiente pentru a evita șocurile specifice modificărilor termice neașteptate.

Cum să faci față schimbărilor neașteptate de temperatură care îți afectează organismul/Foto: pexels.com Cum să faci față schimbărilor neașteptate de temperatură care îți afectează organismul/Foto: pexels.com

 

 


Schimbările bruște de temperatură afectează majoritatea oamenilor într-o măsură mai mare sau mai mică. De altfel, schimbările sezoniere clasice au fost înlocuite treptat de modificări termice bruște, cu efecte nemijlocite asupra organismului tău. Corpul uman resimte din plin trecerile de la frig la temperaturi de aproape 20 de grade Celsius, urmate apoi de noi episoade de răcire a vremii. Aceste schimbări sunt resimțite de corpul uman și se manifestă printr-o lipsă de energie, capacitate redusă de concentrare, apatie și schimbări de dispoziție inexplicabile. 

 


Învață să-ți ajuți corpul pentru a reduce efectele schimbărilor bruște de temperatură

Câteva măsuri simple recomandate de medici îți pot menține starea de sănătate și tonusul psihic pentru a face față cu bine schimbărilor bruște de temperatură:

*Consumul alimentelor sănătoase, a legumelor și fructelor, îți vor furnzia doza necesară de energie și vor permite o bună funcționare a metabolsimului pentru a reduce din stresul cauzat asupra corpului de schimbările neașteptate de temepratură. 


*Exercițiile fizice, practicate cu regularitate chiar și la domiciliu, vor susține organismul tău să se adapteze mai bine modificărilor termice bruște. Chiar și cele 10-15 minute de gimnastică practicate cu regularitate vor îmbunătăți circulația sanguină și oxigenarea creierului, iar astfel vei avea un tonus psihic pozitiv, aspect ce se va reflecta în creșterea capacității de concentrare și în întărirea musculaturii. 

*Fă cât mai multe activități în aer liber. Schimbările de temperatură îți pot permite să clipe neprețuite de activități în aer liber, aspect însemnat pentru buna funcționare a organismului. Plimbările în parc sau mersul pe jos într-un ritm susținut, chiar și pe traseul de serviciu, îți pot permite să-ți menții tonusul oragnismului și în zilele în care nu poți merge la sală sau nu ai apucat să îți faci exercițiile matinale. 


*Hidratarea corespunzătoare.  Menținerea unei hidratări corespunzătoare este esențială pentru organism în condițiile în care schimbările bruște de temperatură pot favoriza transpirația excesivă, aspect ce duce la deshidratare. Lichidele recomandate pentru o hidratare corepsunzătoare sunt apa și băuturile fără zahăr.

Aceste recomandări sunt la îndemâna oricui și pot fi practicate cu regularitate. Atenția pe care o acorzi propriului corp, fiind atent la semnalele organismului și grija pentru sănătate încep cu lucruri simple, dar care se pot dovedi extrem de utile în timp. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Te doare gâtul când te trezești dimineața? Cauze și soluții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter