Sănătate

Un medic și-a aplicat propriile descoperiri și a scăpat de cancerul incurabil. „Nu aș putea fi mai fericit!"

O poveste uluitoare de curaj și determinare în lupta cu o boală crudă. Un medic reputat pentru cercetările sale revoluționare în domeniul cancerului s-a tratat pe sine pentru o tumoare cerebrală considerată incurabilă.

Un medic a scăpat de cancer după ce s-a tratat cu o metodă inventată de el. Foto: Richard Scolyer / X Un medic a scăpat de cancer după ce s-a tratat cu o metodă inventată de el. Foto: Richard Scolyer / X

 

 


Și surpriza a fost pe măsură. Aproape un an mai târziu, rezultatele arată că este sănătos, după ce și-a aplicat propriul tratament.

 


Medicul premiat pentru descoperirile sale în lupta cu cancerul a reușit să învingă chiar propria boală, considerată incurabilă, aplicându-și propria terapie inovatoare.

Diagnosticat cu o tumoare cerebrală de gradul patru în urmă cu aproape un an, medicul a devenit primul pacient care a beneficiat de un tratament combinat de imunoterapie înainte de operație. 


Profesorul australian Richard Scolyer de la Universitatea din Sydney a declarat că „nu ar putea fi mai fericit" după ce rezultatele unui RMN recent au arătat că nu există niciun semn de recidivă a glioblastomului său.

De la diagnostic incurabil la vindecare: Medicul care și-a testat descoperirile pe sine pentru a învinge tumora la creier 

Scolyer a aflat că are o tumoare în iunie anul trecut, după ce a suferit o criză în Polonia.


El a devenit primul pacient cu cancer la creier din lume care a beneficiat de imunoterapie combinată înainte de operație, deoarece a folosit pe el însuși fundamentul muncii sale care i-a schimbat viața în cazul melanomului.

CITEȘTE ȘI:
Alarmant! Cancerul, principala cauză a deceselor la persoanele sub 65 de ani, la nivel european.

El speră acum că tumora nu va reveni, deoarece, potrivit medicului, timpul mediu până la recidivă pentru tumora cerebrală de gradul patru pe care a avut-o este de șase luni.


„Prin inițierea unui tratament experimental cu riscul de a-și scurta viața, el a făcut progrese în înțelegerea cancerului cerebral și aduce beneficii viitorilor pacienți", a declarat Universitatea din Sydney.

Victorie medicală remarcabilă: Tratament revoluționar dezvoltat de un medic l-a salvat pe acesta de la cancerul incurabil

Profesorii au făcut din această boală una vindecabilă datorită abordării lor de imunoterapie, care activează propriul sistem imunitar al pacientului. 

La Sky News, profesorul Scolyer spunea că „riscul de reacții adverse majore la aceste tipuri de medicamente este destul de ridicat”.

„Am demonstrat că se poate activa sistemul imunitar și că se poate face foarte bine, iar acesta este acum un prim pas fundamental pentru a schimba domeniul și modul în care sunt explorate medicamentele în cancerul cerebral", a adăugat profesorul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cancerul în fază terminală nu l-a oprit! Medicii i-au spus că mai are maxim 9 luni de viață. A trăit 30 de ani!

abonare newsletter