Sănătate

20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate în România. Un caz este la Cluj!

Virusul West Nile se răspândește în România. Numărul persoanelor infectate a crescut la 20.

20 de cazuri confirmate cu virusul West Nile în România, inclusiv în Cluj | Foto: depositphotos.com 20 de cazuri confirmate cu virusul West Nile în România, inclusiv în Cluj | Foto: depositphotos.com

 

 


Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (3 iunie 2024) până la data de 22 august s-au înregistrat 22 cazuri, dintre care 20 cazuri confirmate şi două cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile. Din acestea, unul a decedat.

 


Potrivit INSP, distribuţia pe judeţe a cazurilor (în funcţie de unitatea teritorială de expunere) este: Municipiul Bucureşti (4), judeţul Bistriţa Năsăud (2), judeţul Botoşani (1), judeţul Cluj (1), jud. Dâmboviţa (1), judeţul Giurgiu (2), judeţul Ilfov (2), judeţul Mureş (2), judeţul Prahova (1), judeţul Satu Mare (2), judeţul Suceava (4).

Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut expunerea în Italia (Milano) şi a fost raportat de DSP Dâmboviţa.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire - 7 - s-au înregistrat la grupa de vârstă 60 - 69 de ani, pe locul următor - 6 cazuri - fiind persoanele cu vârsta cuprinsă între 70 şi 79, potrivit site-ului instituţiei.


INSP face o serie de recomandări pentru populaţie, respectiv să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Al doilea caz de infecție cu virusul West Nile, confirmat în acest sezon. Un bărbat din Mureș a fost internat cu encefalită.

Primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat în acest sezon în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter