Sănătate
O ordonanța dată „peste noapte” de Rafila stârnește critici
Fostul deputat de Cluj Emanuel Ungureanu critică ordonanța publicată de ministerul Sănătății prin care medicii care au înființate SRL-uri nu mai pot presta servicii pentru clinici private. „Tarifele pentru pacienți se vor scumpi drastic, pentru ca medicii să-și acopere pierderile”, spune deputatul USR.
Emanuel Ungureanu critică ordonanța care ar putea scumpi tratamentele în cabinetele medicale private: „Știți cine vor fi cei care vor deconta deciziile dumneavoastră aberante, domnule Rafila? Pacienții|Foto: Emanuel Ungureanu - Facebook
Deputatul Emanuel Ungureanu avertizează că o nouă ordonanță emisă de Ministerul Sănătății va afecta dramatic serviciile medicale private.
Avertismentul lui Ungureanu: Tratamentele medicale se vor scumpi, iar pacienții vor suporta costuri mai mari
„Alertă! Rafila a dat o ordonanță care va scumpi drastic tratamentele în cabinetele private din România! Hoțeste, fără niciun fel de dezbatere, Ministerul Sănătății condus de cel mai leneș și rău intenționat ministru din ultimii 35 de ani, a dat o ordonanță peste noapte care schimbă regimul juridic al cabinetelor medicale private, este vorba de Ordonanța 9/2025”, a semnalat Emanuel Ungureanu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, clinicile private nu vor mai putea colabora cu medici care au SRL-uri, ceea ce va duce la creșterea tarifelor pentru pacienți: "Medicii vor trebui să crească tarifele pentru a-și acoperi pierderile".
Colegiul Medicilor: Medicii trebuie să își desfășoare activitatea fără impedimente administrative
Colegiul Medicilor din România a identificat „neclarități" în Ordonanța 9/2025 legate de posibilitatea cabinetelor medicale de a avea medici angajați sau colaboratori, situație care poate afecta continuitatea serviciilor medicale, potrivit Agerpres.ro.
„Am înaintat Ministerului Sănătăţii atât punctul de vedere fundamentat al reprezentanţilor corpului medical, cât şi o propunere a unei soluţii juridice pe care o considerăm viabilă. Am primit numeroase întrebări din partea colegilor medici din ţară legate de această situaţie şi sperăm că se va găsi şi implementa rapid o soluţie adecvată, care să creeze cadrul necesar pentru ca medicii să îşi poată desfăşura activitatea fără perturbări”, a declarat Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: