Sănătate
Trucul simplu care transformă pâinea într-un super-aliment
Congelarea pâinii nu e doar o metodă de conservare, ci și un truc pentru sănătate.

Nutriționista Beatriz González spune că acest obicei simplu poate îmbunătăți microbiomul intestinal.
Când congelăm pâinea și apoi o dezghețăm, amidonul se transformă parțial în „amidon rezistent" - o fibră care hrănește bacteriile bune din intestin. Acestea produc butirat, o substanță care reduce inflamația și protejează sistemul digestiv.
Pâinea congelată - aliatul neașteptat pentru sănătatea intestinului
Beneficiile sunt multiple: digestie mai bună, glicemie mai stabilă după masă (util pentru diabetici) și, bineînțeles, economie la buget și mai puțină risipă alimentară.
CITEȘTE ȘI:
Beneficiile roşiilor pentru sănătate. De ce e bine să le consumi?
Pentru rezultate optime:
Feliați pâinea înainte de congelare
Folosiți pungi ermetice pentru ambalare
Dezghețați-o la temperatura camerei sau direct în prăjitor
Un gest simplu care poate face diferența pentru sănătatea digestivă și energie pe tot parcursul zilei.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com
CITEȘTE ȘI: