Sănătate

FOTO - Peste 200.000 de euro, bani din bugetul CJ Cluj, pentru reabilitarea Secţiei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase

Modernizarea Secţiei de Boli Infecţioase şi a Laboratorului de Analize ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj a costat, în total, 940.000 lei, costuri suportate integral din bugetul CJ Cluj.

La inaugurarea Secţiei de Boli Infecţioase şi a Laboratorului de Analize ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, a participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, care a afirmat că finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, a costat, în total  940.000 lei, bani proveniţi integral din bugetul CJ Cluj.

“Investiţiile finalizate şi inaugurate astăzi, constând în ample lucrări de reparaţii capitale şi modernizare, au fost realizate în vederea asigurării condiţiilor optime pentru desfăşurarea actului medical şi pentru supravegherea stării de sănătate a pacienţilor cu diverse infecţii, prin dezvoltarea unui sistem de prevenire şi tratament modern. Practic, prin darea în folosinţă a secţiei de boli infecţioase, am finalizat lucrările de modernizare a unui întreg corp al spitalului, corp ce găzduieşte nu mai puţin de 120 de paturi”  a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.


Ca urmare a investiţiei finalizate astăzi, în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase vor fi asigurate, la cele mai înalte standarde europene în domeniu, servicii de spitalizare continuă pentru pacienţii cu pneumonii, bronhopneumonii, septicemii, boli respiratorii, meningoencefalite, endocardite, hepatite, boala lyme. Aceştia vor beneficia de condiţii optime de cazare, posibilităţi de aspiraţie oxigeno-terapie, supraveghere şi monitorizare, precum şi asistenţă medicală complexă.

Totodată, având în vedere rolul fundamental al laboratorului de analize medicale în stabilirea corectă a diagnosticelor - clinicienii bazându-se în foarte mare măsură pe rezultatele testelor de laborator pentru aflarea agentului responsabil de infecţie -, au fost finalizate şi lucrările de modernizare ale Laboratorului de Analize medicale al spitalului, în acord cu cerinţele normelor de acreditare şi ale standardelor europene în materie.


De asemenea, datorită faptului că în ultima perioadă, la nivel mondial, dar şi în spitalele din România, se manifestă cu o tot mai mare intensitate fenomenul rezistenţei la antibiotice, laboratorul va avea ca obiectiv inclusiv aplicarea de noi metode de detectare a rezistenţei faţă de antibiotice.

abonare newsletter