Sănătate

Ungureanu: “Clinica de Neurochirurgie, coșmelie infectă, miros de putreziciune. Unde circulă mortul, circulă și mâncarea și gunoiul”

Deputatul Emanuel Ungureanu cere demolarea Clinicii de Neurochirurgie, numind-o “coșmelie infectă” și “focar de infecție”, după ce a filmat condițiile mizerabile din curtea spitalului. El i-a cerut primarului Emil Boc să asfalteze căile de acces arătând că aici vin pacienți loviți la cap în ambulanțe care trebuie să treacă prin gropi.

“Demolați spitalele vechi de sute de ani și construiți altele noi! Transportul pacienților se face în condiții infernale. Construiți o clinică nouă de Neurochirurgie pentru medicii de excepție din acest spital și pentru miile de pacienți care riscă infecții letale”, este apelul lui Ungureanu.

“Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca. Această clădire este veche, sfârșit de secol XIX. Mirosul de putreziciune emană și în afara clădirii nu doar în interior. Am atras atenția autorităților locale și județene în foarte multe rânduri cu privire la situația dezastruoasă a clădirilor. Nu am văzut niciun plan la nivel local, județean, nicio întâlnire în care primarul, consilierii locali, județeni, managerii de spitale să aibă o discuție pertinentă pentru ca un oraș atât de bogat cum este Clujul să nu aibă curți de spitale atât de insalubre. Nereacționând la timp cu proteste vehemente puteți fi unii dintre cei care ajung cu ambulanța care trece prin denivelări. Fiind clinică de neurochirurgie ambulanța duce bolnavi loviți la cap, sunt gropi pe care trebuie să le străbată ambulanța. Către o clinică de neurochirurgie ar trebui să fie cel mai bun strat asfaltic. Noi trebuie să avem o clinică de neurochirurgie nouă, degeaba băgăm bani în termopane. Sunt clădiri putrede. Avem medici buni aici care trăiesc într-o bombă biologică”, mai spune deputatul.


Ungureanu a filmat și locul unde parchează șeful Clinicii de Neurochirurgie, Ștefan Florian, un loc plin de buruieni și gunoaie.

“Este o lipsă de respect față de acest eminent doctor ca el să-și parcheze mașina de lux într-un loc atât de insalubru. Aceasta este clinica unde profesorul Florian și mulți medici pricepuți lucrează. Scuza Guvernului este că nu poate să dărâme această bombă biologică pentru că ar fi monument. Aș fi dispus să lucrez cu PSD și ALDE la orice proiect care permită demolăm această coșmelie infectă și să construim o clinică de neurochirurgie modernă pentru că acest focar de infecție nu mai poate fi schimbat. Curtea de plină de gunoaie. Cu ce confort psihic vin medicii aici la lucru în această mizerie?”, spune Ungureanu.


“Mâncare se cară prin curte cu un cărucior într-o zonă unde găsim paturi scoase în curte, într-o zonă unde picură apa de la instalația de aere condiționat. Unde circulă mortul, circulă și mâncarea, circulă și gunoiul. Fac un apel către domnul Boc și domnul Tișe. Să se aplece asupra acestor chestiuni cum ar fi amenajarea decentă a curților acestor spitale, a căilor de acces, asfaltarea lor, suntem un oraș care se laudă că e de 5 stele. E un contrast foarte mare între investițiile care s-au făcut în Cluj și pe care le apreciez, se merge pe covor asfaltic dintr-un capăt în altul al orașului și curțile spitalelor”, a conchis Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter