Sănătate
Măşti de faţă NATURALE. Benefice tenului și ușor de preparat acasă!
Produsele de îngrijire personală pot să fie foarte costisitoare, iar de multe ori se dovedesc a fi inutile. În prezent, cu toţii ne îndreptăm spre o nouă modă, anume produsele bio.
Măşti de faţă naturale. Benefice tenului și ușor de preparat acasă!
Totuşi, cât de naturale sunt aceste produse?
Dacă vine vorba despre preparatele de acest fel, singura modalitate de a ne convinge de conținutul lor, este dacă le creăm chiar noi. Măştile faciale făcute în casă sunt uşor de realizat şi în timp util. Totodată, ele sunt mereu proaspete şi hidratează tenul.
Reţete pentru măşti faciale preparate în casă
Și măștile faciale făcute în casă pot să varieze în funcție de rezultatul pe care ni-l dorim și tipurile de ten. Înainte de toate, vom începe cu o mască pentru curățarea tenului, un pas important spre o rutină de îngrijire personală reușită.
O mască ușor de realizat pentru curățare este cea cu ovăz, lămâie și iaurt. Pentru prepararea ei este nevoie de jumătate de cană de ovăz, jumătate din sucul unei lămâi, 2 linguri de iaurt și două linguri de apă. Se amestecă toate acestea într-un bol, după care se aplică masca pe piele cu mișcări circulare. După 10-15 minute de la aplicare, se îndepărtează cu apă caldă, iar la final se folosește o cremă hidratantă.
Dacă dorim ca preparatul nostru să fie unul hidratant, atunci putem să folosim două alimente care sunt foarte cunoscute pentru proprietățile sale - mască naturală cu iaurt și castravete. Se răzuiește un castravete de mărime medie, după care se amestecă rezultatul cu două linguri de iaurt simplu. Această combinație, pe lângă faptul că hidratează eficient pielea, calmează și iritațiile. Dacă vreți să încercați și ceva mai diferit, castravetele poate să fie înlocuit cu mierea, obținând un alt produs benefic pielii. Preparatul se aplică pe față și se lasă 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.
Măști pentru tenul uscat și tenul gras
Printre cele mai eficiente măști pentru tenul uscat se numără și cea compusă din ou, ulei de măsline și miere. Aceasta ajută la hidratarea și exfolierea pielii, gălbenușul de ou fiind bogat în retinol și grasimi, benefic tenului uscat. Astfel, pentru a prepara masca, aveți nevoie de un ou întreg, o lingură de ulei de măsline și una de miere. Se amestecă toate la un loc ca ulterior pasta formată să se aplice pe toată fața. Timpul de acționare este de 20 de minute, după care se curăță fața cu apă caldă.
În schimb, pentru tenul gras puteți folosi o mască din albușul de ou și lămâie sau o mască facială cu iaurt. Primul preparat se realizează după ce se bate albușul de la ou până se face spumă, iar la aceasta se adaugă 1 linguriță din sucul unei lămâi. Pentru cel de-al doilea preparat, se pun 3 lingurițe de iaurt la care se adaugă un vârf de cuțit cu sare de mare fină. Aceste măști se aplică pe tenul curat și trebuie să acționeze timp de 20-30 minute.
Măști pentru puncte negre și riduri
Atât împotriva semnelor de îmbătrânire, cât și a punctelor negre, masca de față cu gelatină este foarte eficientă. Pentru acest preparat, aveți nevoie de 15g de gelatină care se înmoaie în apă călduță (50 ml). După ce acestea se îmbină bine, se adaugă suc de lămâie (30 ml) și o lingură de miere și se amestecă iar. La final, masca se aplică pe tenul curat și se lasă la acționat nu mai mult de 20 minute. Ca în cazul preparatelor menționate anterior, masca se curăță cu apă caldă.
Da data aceasta doar împotriva ridurilor, un efect impresionant îl are masca facială cu ulei de cocos și ulei esențial de măceșe. Se amestecă 2 linguri de ulei de cocos cu 3 picături din uleiul esențial de măceșe și se masează fața. Timpul de acționare e de aproximativ o oră. După folosire, această mască se îndepărtează prin clătire cu apă călduță.
CITEȘTE ȘI:
Pâine făcută în casă, fără dospire și frământare. Cea mai simplă rețetă