Sănătate

Cu ce sechele pot rămâne bolnavii de COVID-19: „Simt că am îmbătrânit cu 10 ani”

Bolnavii de COVID-19 rămân cu sechele după ce s-au vindecat. Formele mai grave fiind făcute mai ales de persoanele nevaccinate.

O femeie a relatat cu ce sechele a rămas după ce a scăpat de COVID-19. Aceasta a explicat că se simte ca și cum ar fi îmbătrânit cu 10 ani.

„Infectată în 2020. Simptome post covid:
- căderea părului
-dureri de cap persistente 6 luni de zile
-apariția tiroidei autoimune
-ridicarea gingiilor
-deteriorarea dinților
-dureri de genunchi
-pierderi de memorie
-mărirea dioptriei 
-oboseală (încă o mai am)
-momente de depresie
-insomnii
-creșterea colesterolului și trigliceridelor cu care încă mă lupt
-palpitații la inimă


Este tot ce am putut observa post covid. Ochelari purtam și înainte, doar că aveam dioptrii extrem de mici de ani de zile. Au crescut foarte mult într-un an. Cu trigliceridele și colesterolul nu am avut niciodată probleme, dureri de cap erau dar vagi, în schimb, în cele 6 luni au fost crunte, simțeam că îmi strânge cineva capul într-o menghină. Când vorbesc de cele de mai sus, nu mă refer la simptome ușoare ci la dureri pe care nu le-am avut niciodată. 

Îmi cunosc corpul, îmi fac analize în mod curent, am grijă de sănătatea mea. Simt că am îmbătrânit cu 10 ani după Covid. Voi ce ați mai experimentat și cum v-ați tratat? Mai aveți simptome și la cât timp? Sunt vaccinată cu ambele doze deși după un an încă mai aveam anticorpi, a relatat femeia.


Specialistul în medicină de Reabilitare medicală, Edis Mustafa, a declarat pentru Digi24, că  și cei care fac o formă ușoară a bolii pot rămâne cu sindromul brain-fog. Brain-fog este o disfuncție cognitivă care implică probleme de memorie, incapacitate de a gândi clar, concentrare defectuoasă sau incapacitate de concentrare.

„Studiile spun că o treime din cei care trec prin infecția cu COVID-19, vaccinat sau nevaccinat, pot dobândi aceste tipuri de sechele de tip tulburare, concentrare, memorie și așa mai departe. Afectează, din păcate, întreg corpul uman, începând de la firul de păr, până la unghii, piele și așa mai departe, a declarat specialistul.

CITEȘTE ȘI:

Ultimul dialog între un bolnav de COVID-19 din Cluj și soția lui: „Tu să te faci bine…”

Ultimele Stiri
abonare newsletter