Sănătate

Creștere rapidă a numărului cazurilor Covid și nu se știe când se va opri. Rafila: „E una dintre cele mai rapide din Europa”

Valul de cazuri de Covid-19 din România se află între cele mai rapide creșteri din Europa. Chiar și ministrul Sănătății se întreabă când se va opri creșterea numărului de cazuri.

Creștere rapidă a numărului cazurilor Covid și nu se știe când se va opri. Rafila: „E unul dintre cele mai rapide din Europa” Creștere rapidă a numărului cazurilor Covid și nu se știe când se va opri. Rafila: „E unul dintre cele mai rapide din Europa”

 

 


Numărul cazurilor noi de COVID-19 în România este într-o creştere rapidă de la 1 ianuarie şi până în prezent.

 


Dacă în prima zi a anului erau înregistrate 1.451 de persoane infectate cu Covid-19, într-un termen de 24 de ore, la zece zile distanţă numărul cazurilor noi a ajuns, marţi, la 8.861.

România a intrat în valul 5 al pandemiei de COVID-19, declara, duminică, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care preciza că se înregistrează o transmitere sporadică a variantei Omicron, dar se estimează că în una-două săptămâni se va înregistra o transmitere comunitară susţinută a acestei tulpini.


„Suntem pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creştere din Europa şi nu mă refer doar la Uniunea Europeană, suntem pe locul doi sau trei, aşa că nu avem încă niciun motiv să ne relaxăm, ci dimpotrivă trebuie să fim extrem de atenţi”, atrăgea atenţia ministrul.

Rafila: „Când se va opri această creștere?”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a mai menționat marți că ne aflăm într-un val de creștere rapidă, dar nu se știe când acesta se va opri.


Totodată, ministrul a spus că rata de spitalizare a bolnavilor de Covid-19 este de 3% – 4% dintre noile cazuri raportate:

„În mod evident ne aflam într-un val de creștere rapidă, una dintre cele mai rapide din Europa. Avem un salt săptămânal, a crescut cam de 1,5 ori numărul de cazuri. Dacă săptămâna trecută aveam cam 6 mii de cazuri la mijlocul săptămânii, acum avem circa nouă mii. Un avans similar a fost și în valul 4. Problema este, în momentul de față, când se va opri aceasta creștere? (...) Ceea ce am pus la punct este un sistem funcțional, el presupune testarea rapidă apropiată de domiciliul pacienților, la medicii de familie. Ulterior pacienții cu comorbidități vor fi transferați la centrele medicale unde vor beneficia de medicamente antivirale sau vor fi direcționați la spital dacă vor avea nevoie de oxigen”, a spus ministrul Alexandru Rafila.


Evoluția cazurilor Covid-19 la început de 2022

Cazurile noi de COVID-19 de la începutul anului până în prezent:

- 1 ianuarie - 1.451 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19 şi 27 de decese, dintre care unul anterior;
- 2 ianuarie - 958 de cazuri noi;
- 3 ianuarie - 1.756 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19 şi 18 de decese;
- 4 ianuarie - 3.900 de cazuri noi şi 52 de decese, dintre care cinci anterioare;
- 5 ianuarie - 4.893 de cazuri noi şi 30 de decese, dintre care şase anterioare;
- 6 ianuarie - 6.018 cazuri noi şi 44 de decese;
- 7 ianuarie - 5.922 de cazuri noi şi 31 de decese;
- 8 ianuarie - 6.036 de cazuri noi şi 26 de decese;
- 9 ianuarie - 4.712 cazuri noi şi 14 de decese;
- 10 ianuarie - 4.104 cazuri noi şi 16 de decese;
- 11 ianuarie - 8.861 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19 şi 43 de decese.

CITEȘTE ȘI:

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de 6 ori în 10 zile. Evoluția îmbolnăvirilor de la începutul anului

Pfizer pregătește un vaccin special adaptat pentru varianta Omicron

Ultimele Stiri
abonare newsletter