Sănătate

Au început lucrările de extindere și modernizare a singurei Clinici de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania va fi modernizată și extinsă. Lucrările de modernizare vor costa peste 19 milioane de lei.

Ambulatorul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din Cluj-Napoca, extinsă și modernizată cu peste 19 milioane de lei Ambulatorul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din Cluj-Napoca, extinsă și modernizată cu peste 19 milioane de lei

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, situat pe Calea Mănăștur nr. 54C.

 


„Intrăm într-o nouă etapă în ceea ce privește acest proiect european, extrem de important pentru sistemul medical clujean, și nu numai. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

La finalizarea investiției, singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, care funcționează la Cluj, va deveni cea mai modernă din țară, unica din punct de vedere funcțional și al facilităților de care va dispune”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În valoare de 19.001.618 lei, lucrările vizează, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.730 mp.

Parterul edificiului medical va găzdui compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 12 paturi, dar și serviciul de primire-internare. Tot la parter va fi amenajat spațiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al micilor pacienți și al aparținătorilor. În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării.


La primul etaj va funcționa compartimentul cu spitalizare permanentă, ce va avea 31 de paturi, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă. La acest nivel vor fi amplasate încăperi destinate activităților medicale, dar și sala de ergoterapie pentru activități creațional-educative. La etajul doi va funcționa compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi, iar cel de-al treilea etaj va cuprinde atât spații destinate învățământului, cât și o sală de kinetoterapie și una de școlarizare a copiilor internați.
În valoare de 24.363.195 lei, proiectul european câștigat de forul administrativ județean a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Clujul va avea cea mai modernă Clinică de Psihiatrie pentru Copii din țară

abonare newsletter