Social
230 de elevi de clasa a XI-a vor parcipa la „Junior Summer University”
230 de elevi care au absolvit în acest an clasa a XI-a în România participă în perioada 17 - 31 iulie, la cea de-a 7-a ediție a „Junior Summer University”, proiect realizat de Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai” (OSUBB)
Afișul celei de-a 14 ediție a „Junior Summer University” de la UBB ClujTimp 14 zile, elevii vor participa la cursurile facultății pe care au ales-o în prealabil, iar la final, vor fi evaluați în cadrul unei sesiuni. De asemenea ei vor primi informații cu privire la oferta educațională a Universității Babeș-Bolyai astfel încât să își facă o idee mai clară asupra domeniului în care își doresc să profeseze.
Elementul de noutate de anul acesta al proiectului este prezența a cinci cazuri sociale din partea fundației „Clujul are suflet”, sponsorizate de către Banca Transilvania.
Ideea proiectului „Junior Summer University” vine în contextul creșterii ratei abandonului școlar, cauzat de alegerea unei facultăți în necunoștință de cauză. În fiecare an, tot mai mulți tineri se lovesc de problema incompatibilității aptitudinilor lor cu cele cerute de domeniul vizat, ceea ce îi determină să renunțe la studii.
Vicepreședintele și coordonatorul principal al proiectului, Rucsandra Pintea consideră că Junior Summer University este de fapt o simulare a o simulare a vieții de student cu tot ceea ce reprezintă acest lucru „Junior Summer University reprezintă pentru elevi o simulare a vieții de student cu tot ceea ce reprezintă acest lucru: cursuri, examene, cămin. Prin toate activitățile din cadrul proiectului mai încercăm să îi introducem din timp pe elevi în atmosfera studenției și să le prezentăm toate oportunitățile oferite de mediul universitar clujean”, a afirmat Rucsandra Pintea.
La rândul său, președintele Organizației Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai”, Oana Onicaș, a declarat despre acest proiect că este menit să acopere atât nevoile elevilor cât și cele ale sistemului educațional din țara noastră. „Junior Summer University este un proiect ce acoperă dincolo de o nevoie a elevilor, o nevoie acută a sistemului educațional românesc, și anume cea a orientării în carieră, a alegerii unui parcurs profesional în concordanță cu așteptările elevilor, prin faptul că oferă un gust a ceea ce semnifică fiecare domeniu în parte. Cu toate că a ajuns în acest an la cea de-a 7-a ediție, JSU e un proiect în continuă schimbare și dezvoltare, crescând numărul de participanți de la o ediție la alta și adăugând noi laturi proiectului, cum ar fi cea socială dezvoltată anul acesta pentru prima dată. Consider că dezvoltarea sa la nivel național a fost de bun augur, încă de la ediția de anul trecut, ajutând la recunoașterea meritelor proiectelor în cadrul Galei Societății Civile de anul acesta, când proiectul a câștigat locul I la secțiunea educație, inovare și cercetare”, a adăguat Oana Onicaș.