Social

Specialiști de renume mondial, la primul Curs de Neurochirurgie al Societății Mondiale de Neurochirurgie, organizat la Cluj

În perioada 16-20 iulie, va avea loc la Cluj-Napoca, primul Curs de Neurochirurgie al Societăţii Mondiale de Neurochirurgie (WFNS Course).

Prezentarea oficială a cursului a avut loc, joi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat o parte din specialiștii de renume mondial care vor fi prezenți la acest eveniment. Prof. dr. Ștefan Florian, coordonatorul local al cursului a declarat că acest curs este destinat atât medicilor specialişti şi primari, cât şi celor care îşi desfăşoară rezidenţiatul în specialitatea neurochirurgie. Cursul este acreditat de Colegiul Medicilor din România.

Temele principale care vor fi prezentate la acest curs sunt tumorile intrventriculare, leziunile joncţiunii cranio-vertebrale și malformaţiile arterio-venoase. Cursul Societăţii Mondiale de Neurochirurgie se va bucura de prezența unor specialişti de marcă din Cehia, Croaţia, Germania, Italia,  România, Serbia, Slovacia, SUA, Ungaria, Turcia care le vor prezenta medicilor din România tematicile acestui curs. Printre specialiștii care vor fi prezenți la curs se numără prof. dr. Helmut Bertalanffy- Germania, prof. dr. Concezio di Rocco- Italia, prof. dr. Vladimir Benes- Cehia, prof. dr. Kresimir Rotim- Croaţia, prof.dr. Lukas Rasulic-  Serbia, prof.dr. Dafin Fior Mureșanu- România, prof. dr. Ioan Ştefan Florian – România.


Coordonatorul local al evenimentului a subliniat că școala de neurochirurgie locală este una de renume și cu tradiție. “Avem o tradiție în neurochirurgie, avem o școală de neurochirurgie cu o vechime de 12 ani și studenți foarte entuziaști. Avem întâlniri științifice periodic la care studenții participă de fiecare dată, deci avem o viziune optimistă asupra acestui domeniu. De asemenea,  universitatea noastră pregătește un număr semnificativ de neurochirurgi”, a declarat Ștefan Florian.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Haţieganu”  Cluj-Napoca (Departamentul de Neuroştiinţe - Disciplina de Neurochirugie), World Federation of Neurosurgical Society (WFNS), Southeast Europe Neurosurgical Society (SeENS) în colaborare cu Societatea pentru Studiul Neuroplasticităţii şi Neuroprotecției, Societatea Română de Neurochirurgie. Coordonatorii cursului sunt Prof. Dr. Helmut Bertalanffy (Germania), Prof. Dr. Concezio di Rocco (talia) şi coordonatorul  local fiind Prof. Dr. Ioan Ştefan Florian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter