Social

Cele mai eficiente tehnologii în domeniul energetic, implementate de RAT Cluj - FOTO

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca a implementat cele mai eficiente tehnologii de producere a energiei, cum este cogenerarea, dar şi gestionarea eficientă a surselor.

O astfel de operațiune a fost realizată și prin gestionarea şi urmărirea unitară a tuturor capacităților de producție și distribuție cu ajutorul sistemelor de automatizare integrate în ansamblul instalațiilor de producere și distribuție a energiei termice din Cluj-Napoca.

Centralele modernizate oferă servicii de calitate

RAT desfăşoară activități de exploatare și întreținere a instalațiilor termice și de automatizare, iar echipele mobile de specialişti, aflate în permanență pe teren, sunt în măsură să asigure verificarea tehnică a instalaţiilor de producere a energiei termice şi să gestioneze incidentele apărute în funcționarea unor astfel de echipamente.


Centrale urmărite în timp real de sistemul de automatizare

Sistemul de automatizare integrat permite urmărirea și intervenția  în timp real, de la dispeceratul central, a tuturor capacităților de producție din cetralele și punctele termice.

Gestionarea și întreținerea echipamentelor de producere a energiei termice în condominii, spitale, scoli, grădinițe, centre comerciale, implică un consum de resurse – umane şi materiale – ale celor direct implicați în administrarea acestor imobile, precum este necesar un grad ridicat de profesionalism în realizarea operațiunilor de service și întreținere a echipamentelor de producere a energiei termice, echipamente cu regim special de funcționare.


Servicii de specialitate în domeniul supravegherii, operării, service-ului instalațiilor de producere a energiei termice, care poate consta în automatizarea și supravegherea de la distanță 24h/24h a echipementelor de producere a energiei termice, intervenții și service operativ atât pentru întreținerea curentă cât și pentru situațiile de avarie, servicii de operare a echipamentelor, consultanță și suport tehnic în obținerea avizelor și autorizațiilor de funcționare, sunt printre câteva din serviciile pe care Regia Autonomă de Termoficare Cluj le oferă.

RAT este operatorul licențiat al serviciului public de furnizare a energiei termice în municipiul Cluj-Napoca, oferind prestaţii de specialitate pentru circa 31.000 de locuințe, beneficiari direcți fiind aproximativ 80.000 locuitori ai Clujului.


Regia oferă și realizează și servicii de gestionare, supraveghere, întreținere și service a echipamentelor de producere a energiei termice aflate în exploatarea locuitorilor mun. Cluj-Napoca – centrale montate la blocuri de locuinte, spitale, școli, gradinițe, centre comerciale.

abonare newsletter