Social

Mii de clujeni au luat apă sfinţită după slujba de Bobotează - FOTO

Ca şi în anii precedenţi, clujenii au participat în număr mare la slujba de Bobotează de la Catedrala Ortodoxă. Mii de persoane au venit să ia acasă apă sfinţită.

Printre credincioşi, la slujba de Bobotează au fost prezenţi şi primarul Emil Boc, prefectul Gheorghe Vuşcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, fostul ministru Aurelia Cristea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Tudor Grindean. Slujba religioasă a început la ora 10.00, iar la ora 12.00 a avut loc slujba de sfinţire a apei.

Anul acesta, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a pregătit 15.000 de PET-uri cu apă sfinţită. În zilele de 6 şi 7 februarie, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali se află în preajma lăcaşelor de cult pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentelor.


Jandarmii vor fi prezenţi în zona a patru lăcaşuri de cult din municipiul Cluj-Napoca: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, biserica de pe strada Primăverii din cartierul Mănăştur, biserica Sf. Ioan Botezătorul din cartierul Mărăşti, biserica Sf. Toma de pe strada Dorobanţilor precum şi la mănăstirea Floreşti-Tăuţi.

Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate.


De asemenea, 43 poliţişti locali asigură măsuri de ordine şi linişte publică şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşelor de cult.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici.



Fotografiile au fost realizate de Otilia Mureșan.

abonare newsletter