Sport

„U” Cluj a anunțat al treilea transfer al verii. Capitanul naționalei Republicii Moldova, Vadim Rață, vine în Cluj.

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Vadim Rață (31 de ani), căpitanul naționalei Republicii Moldova.

/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook / Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Vadim Rață (31 de ani), căpitanul naționalei Republicii Moldova. Mijlocașul central cu 45 de meciuri în naționala Moldovei și peste 180 de partide în Superligă vine la „U” de la FC Voluntari.

 


Două titluri în Moldova alături de Sheriff Tiraspol și o Cupă cu Milsami Orhei

Produs al centrului de copii și juniori al celor de la Sheriff Tiraspol, Vadim Rață a câștigat primele trofee din carieră alături de clubul care l-a format, cucerind titlul de campion al Moldovei în sezoanele 2011/2012 și 2012/2013.

După ce a evoluat sub formă de împrumut la formații precum FC Tiraspol sau Zaria Bălți, Rață a ajuns în sezonul 2017/2018 la Milsami Orhei, unde a câștigat Cupa Moldovei, al treilea trofeu din carieră.


Vadim Rață a făcut pasul spre fotbalul din România în pauza de iarnă a sezonului 2018/2019, odată cu transferul la Chindia Târgoviște. A promovat de pe prima poziție în Superliga alături de dâmbovițeni.

Peste 180 de meciuri în Superligă

În cele cinci sezoane petrecute în Superliga, Vadim Rață a bifat 181 de meciuri la nivelul primei ligi pentru Chindia Târgoviște, FC Voluntari și FCSB. În tricoul celor de la FC Voluntari, echipa pentru ca a strâns 120 de prezențe, mijlocașul a marcat 12 goluri și a oferit 12 assist-uri.


Cu Vadim Rață căpitan, naționala Moldovei a fost aproape de calificarea la Campionatul European din această vară. Reprezentativa țării vecine a acumulat 10 puncte într-o grupă cu Cehia, Albania, Polonia și Insulele Feroe, pierzând calificarea directă sau la baraj în ultimul joc cu Cehia. Noul nostru jucător a marcat golul victoriei cu Insulele Feroe și a oferit o pasă decisivă în remiza 1-1 din Polonia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dorinel Oancea rămâne la „U” Cluj. Jucătorul și-a prelungit contractul pentru încă un sezon.

Un jucător de la FCSB vine la „U” Cluj. Ovidiu Popescu, un fotbalist cu vastă experiență la nivelul primei ligi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter