Sport

Sorana Cîrstea, mesaj după medaliile obținute de sportivii români la JO: „Condiţiile din România sunt umilitoare. Suntem folosiţi în scop de câştiguri politice”.

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a transmis un mesaj, după medaliile obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sorana Cîrstea, mesaj după medaliile obținute de sportivii români la JO | Foto: Sorana Cirstea - Facebook Sorana Cîrstea, mesaj după medaliile obținute de sportivii români la JO | Foto: Sorana Cirstea - Facebook

 

 


Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a transmis un mesaj, după medaliile obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris, în care a afirmat că sportivii români sunt „folosiţi în scop de câştiguri politice” în situaţia în care condiţiile de antrenament din ţară la orice disciplină sunt „deplorabile” şi „umilitoare”.

 


„Toţi se bucură şi se mândresc în momentul în care un sportiv român atinge o performanţă. Din păcate, de 30 de ani nu se investeşte şi nu se creează niciun fel de condiţie pentru sportul românesc. Am ajuns să ne bucurăm şi să trăim extazul din excepţii, din unice performanţe nefireşti. La fiecare întrecere suntem ,«David» împotriva lui Goliat. Ţări mult mai mici sau mai puţin dezvoltate decât a noastră au înţeles faptul că sportul este cea mai bună carte de vizită prin care un popor îşi creează o identitate la nivel global. În ceea ce priveşte orice sport din România, condiţiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare. Nu cerem, dar suntem folosiţi în scop de câştiguri politice. După toate pozele şi felicitările, toţi dispar şi se mai întorc abia după 4 ani, când mai are loc o nouă «anomalie» fericită. Din păcate, de la mediul politic nu mai avem aşteptări de mult timp, pentru că au trecut 35 de ani şi tot ce mai există sunt pozele. Primim mult mai mult ajutor de la sponsori privaţi, care răsar timid când prind o cale şi le mulţumim pentru acest singur sprijin”, a scris Sorana Cîrstea, pe pagina sa Facebook.

CITEŞTE ŞI
„Trebuie să învestim mai mult în sport și ăsta e un mesaj către toți politicienii” - David Popovici după bronzul la 100 de metri liber

Sorana Cîrstea a precizat că este o mândrie când un român câştigă o medalie la Jocurile Olimpice, însă în spatele rezultatelor se ascund zeci de mii de poveşti crunte. 


„Este o mândrie momentul în care un sportiv român câştigă o medalie la Jocurile Olimpice sau atinge un rezultat bun la un Grand Slam, aducând o bucurie de nedescris la nivel naţional. Însă aceste rezultate reprezintă cel mult 1%, mai exact ceea ce se vede. Ceea ce nu se vede este ascuns, existând zeci de mii de poveşti crunte care stau în spatele acestor rezultate. Mă uit la televizor, iar emoţiile mele sunt mixte, întrucât pe de o parte plâng de bucurie când văd un om care sfidează orice lege a posibilului de unul singur, iar pe de altă parte sunt total dezamăgită când îmi amintesc unde s-a ajuns şi în ce condiţii se mai pot obţine rezultate”, a mai scris Sorana Cîrstea. 

CITEŞTE ŞI 
Victorie ULUITOARE a lui David Popovici! AUR în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris

Sorana Cîrstea a subliniat că nu vorbeşte în numele jucătorilor de tenis, care sunt într-un fel privilegiaţi, ci în numele sportivilor de la celelalte discipline din România.


„În acest paragraf nu vorbim despre tenis, noi fiind privilegiaţi în comparaţie cu 99% din atleţii din România. Noi ne descurcăm într-un fel sau altul, astfel că ceea ce încerc să punctez reprezintă celelalte zeci de federaţii. Suntem o ţară mare, cu o barcă mică, iar în câţiva ani (nu decenii) o să ne rămână doar un colac de salvare”, a transmis jucătoarea de tenis. 

„Nu mă aştept să se schimbe ceva”

Sorana Cîrstea a explicat că nu se aştepată să se schimbe ceva, însă consideră că şi-a câştigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume. 


„Nu mă aştept să se schimbe ceva, nu mă aştept să mai apară alte excepţii, însă având câteva mii de meciuri cu steagul României pe tabelă, consider că am câştigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume, această fiind realitatea brută. Aş încheia prin a repeta că nu solicit nimic personal, dar nu mă feresc să spun că le mulţumesc tuturor sportivilor din acea barcă şi a celor zeci de mii de tineri care au fost scufundaţi din cauza condiţiilor locale, înainte de a ajunge la debarcader”, a mai scris Sorana Cîrstea. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jocurile Olimpice 2024. Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit aurul la dublu vâsle masculin.

Medalii de argint la JO 2024 pentru canotoarele românce, Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Vezi restul programului din 1 august.

Sorana Cîrstea, învinsă în optimi la Roma de americanca Madison Keys

Ultimele Stiri
abonare newsletter