Sport

Încă un transfer la „U“ Transilvania

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/24_ziua/transferihanbal.jpg" border="0" alt="Florin Nicolae şi Valentin Ghionea" title="Florin Nicolae şi Valentin Ghionea au fost prezentaţi oficial" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa de handbal masculin a avut o campanie de transferuri bogată, după ce în ultimele meciuri din 2010 şi pregătirea de iarnă mai mulţi jucători s-au accidentat.</p> <p>Antrenorul Ştefan Constantin este foarte mulţumit de transferurile reuşite de conducerea clubului în această iarnă.</p> <p>„U“ Transilvania a fost decimată de accidentări, nu mai puţin de şase handbalişti fiind indisponibili cu puţin timp înainte de reluarea campionatului.</p>

Conducerea „alb-negrilor“ a reuşit însă să transfere mai mulţi jucători de valoare, care au pus umărul la succesul cu Ştiinţa Bacău, din primul meci oficial al anului. Totuşi, clujenii nu au reuşit să se impună la Reşiţa, cu toate că echipa bănăţeană a pierdut mulţi jucători, din cauza restanţelor financiare. În cele din urmă, UCM s-a desfiinţat, iar rezultatele îi vor fi anulate. „Reşiţa s-a retras din campionat, iar obiectivul nostru se schimbă în acest caz, trebuie să ne clasăm între primele patru echipe, să prindem cupele europene. Avem valoarea necesară pentru a face ce ne-am propus. Ne dorim să câştigăm meciurile cu CSM Bucureşti din deplasare şi de acasă cu campioana HCM Constanţa“, a declarat managerul Mihai Tritean.

Constantin, încântat de noii jucători

Ştefan Constantin, tehnicianul handbaliştilor clujeni, a declarat că jucătorii nou-veniţi la echipa sa sunt valoroşi şi crede că vor aduce un plus echipei sale.


„Valentin Ghionea şi Florin Nicolae sunt cei mai galonaţi jucători care au venit la echipa noastră şi sper să contribuie la îmbunătăţirea calităţii jocului. Sper să se integreze cât mai repede în echipă. Trebuie să abordăm toate meciurile la victorie şi să ne pregătim cu seriozitate. Îmi doresc să facem performanţă şi cred că în acest sezon putem chiar să ne depăşim obiectivul. Noii jucători sunt obişnuiţi cu performanţa, cu evoluţii la echipa naţională sau în cupele europene. Aşteptăm cu încredere meciul de la Bucureşti cu CSM, pe care sper că vom reuşi să-l câştigam. Apoi vom avea trei săptămâni de pauză, timp în care vom lucra la omogenizarea echipei, la închegarea relaţiilor de joc. Nu vreau să mai pierdem niciun meci, eu sufăr la înfrângere“, a spus antrenorul Ştefan Constantin.

Nicolae nu vede probleme de acomodare

Florin Nicolae, venit la „U“ Transilvania de la campioana HCM Constanţa, a declarat că nu crede că va avea probleme cu acomodarea, întrucât cunoaşte o parte din componenţii lotului clujean. „Cunosc mulţi handbalişti de la Universitatea, nu cred că voi avea probleme cu acomodarea. Suntem o echipă tânără şi dorim să facem performanţă. Mi-aş dori să terminăm pe locul întâi, dar este foarte greu să reuşim. Vom vedea la finalul sezonului. Sper să debutez cu succes, să învingem pe CSM“, a declarat Florin Nicolae.


„U“ Transilvania va juca sâmbătă în deplasare cu CSM Bucureşti. Înaintea meciului, clujenii se află pe locul 5 în Liga Naţională, cu 16 puncte, iar bucureştenii pe locul 13, cu doar 6 puncte.

abonare newsletter