Sport

„U“ caută revanşa în faţa Braşovului

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/25_ziua/u-brasov.jpg" border="0" alt="U - Braşov" title="„Studenţii“ vor să se răzbune pe braşoveni * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va juca cu FC Braşov în primul meci oficial din 2011. „Stegarii“ i-au scos din Cupa României pe „studenţi“, după ce s-au impus şi în turul campionatului.</p> <p>„Şepcile roşii“ au transferat mai mulţi jucători de valoare în pauza competiţională şi aşteaptă cu încredere returul.</p> <p>Universitatea s-a întărit considerabil în compartimentul ofensiv prin transferul lui Adrian Cristea de la Dinamo şi prin revenirea atacantului Tony, împrumutat în tur la Arieşul Turda. Defensiva a fost însă cea care a primit multe forţe proaspete.</p>

Octavian Abrudan, jucător format la juniorii universitari, a revenit la Cluj de la Steaua, formaţie sub culorile căreia a jucat în Europa League. Nicola Ascoli, un fundaş cu mare experienţă în primele două ligi din Italia, a semnat cu „U“ un contract valabil până în vara anului 2012. Marius Popa a venit de la Pandurii să apere butrurile „studenţilor“, iar Sebastian Huţan, cel care a apărat în meciurile din a doua parte a returului, a fost cedat la Politehnica Iaşi. Alţi nou-veniţi la Universitatea sunt fundaşul Steven Pele şi Nasser Mennassel.

Acelaşi obiectiv

„Alb-negrii“ au ca obiectiv principal menţinerea în prima ligă, la fel ca adversara lor din meciul de duminică. Atât „U“ cât şi FC Braşov au câte 20 de puncte, fiind despărţite în clasament numai de golaveraj. În tur, „stegarii“ s-au impus cu 3-1, iar la scurt timp i-au învins pe „studenţi“ şi în Cupa României, iar elevii lui Ionuţ Badea vor să-şi ia revanşa.


Dacă clujenii au făcut multe schimbări în lotul de jucători, braşovenii şi-au schimbat antrenorul. Daniel Isăilă a fost retrogradat în funcţie de antrenor secund, iar principal a venit portughezul Antonio Conceicao. „Va fi un joc de luptă, pe un teren greu, însă nu trebuie să avem ca scuză starea suprafeţei de joc. Ştiu că în această iarnă Universitatea Cluj a transferat mai mulţi jucători de valoare, dar şi noi ne-am întărit, astfel că va fi un meci interesant în care vom vedea la final cine e mai bun“, a declarat noul antrenor al echipei de sub Tâmpa.

Arbitrii se află azi

Cele două echipe s-au întâlnit până în prezent de 59 de ori în Liga 1. FC Braşov s-a impus de 26 de ori, iar „U“ Cluj de 20 de ori, 13 întâlniri încheindu-se la egalitate.


Partida dintre Universitatea Cluj şi FC Braşov se va disputa duminică, 27 februarie, de la ora 14 pe stadionul Cetate din Alba Iulia şi va fi transmis în direct de DigiSport. Arbitrii întâlnirii vor fi anunţaţi în cursul zilei de azi pe site-ul frf-cca.ro.

abonare newsletter