Sport

Patrick Ciorcilă, finalist la NIKE Open

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/10_ziua/ciorcila.jpg" border="0" alt="Patrick Ciorcilă" title="Patrick Ciorcilă" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujeanul Patrick Ciorcilă (foto) a reuşit un adevărat tur de forţă la turneul european Nike Open, categoria 16 ani, care s-a desfăşurat recent la Tallin, capitala Estoniei.</p>

Clujeanul în vârstă de 14 ani, legitimat la Winners Tennis Club, a ajuns în finala turneului, unde a cedat în faţa litunianului Mantas Bugailiskis cu scorul de 2-6, 6-7. În primul tur al competiţiei, Ciorcilă a profitat de abandonul britanicului Christopher Reynolds, pe care îl conducea cu 4-1 în primul set şi a avansat în optimile de finală, unde l-a învins pe germanul Lukas Kepser cu 6-2 5-7 6-1. În sferturi, sorţii i l-au adus în cale pe italianul Simone Roncalli, de care clujeanul a trecut cu 6-3 6-3. Ciorcilă a pierdut în semifinale un singur game în faţa lituanianul Almantas Ozelis, de care a trecut cu 6-1, 6-0.

„Meciul din finală a fost unul greu, adversarul său fiind mult avantajat de suprafaţa de joc rapidă. Mai mult, oboseala acumulată în ultimele luni de antrenamente intense şi competiţii solicitante şi-au spus cuvântul“, a declarat la finalul competiţiei Bogdan Niţescu, antrenorul care îl pregăteşte pe Patrick Ciorcilă.


Nike Open este a treia competiţie la care Ciorcilă participă în acest an, după Campionatele Naţionale, unde a câştigat titlul la dublu şi a ieşit vicecampion la simplu, şi Campionalele Europene pe Echipe Winter Cups, care s-au desfăşurat în Belarus la începutul lunii februarie. În prezent clujeanul ocupă primul loc în clasamentul naţional la categoria 16 ani.

abonare newsletter